Hava Durumu

#Çanakkale

Lodoshaber.Com - Çanakkale haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çanakkale haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

AFAD'dan Çanakkale yangınına ilişkin açıklama! Haber

AFAD'dan Çanakkale yangınına ilişkin açıklama!

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, yangından 99 kişinin etkilendiği ve 29 kişinin de tedavisine devam edildiği bildirildi. Yangına müdahale çalışmalarına ilişkin verilerin paylaşıldığı açıklamada, "Toplam 8 uçak, 30 helikopter, 241 arazöz, 81 su tankeri, EGM'den 22 TOMA, 468 diğer araç ve iş makinesi, 33 STK'dan 298 personel ve 72 araç olmak üzere toplamda 3 bin 199 personel ve 922 hava ve kara aracı görev almıştır" denildi. Türk Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlara ve personellere, 2 bin adet kumanya, 5 bin adet sıcak yemek, 14 bin 100 içecek ve 12 bin 750 adet içme suyu ikramı yapıldığı da ifade edildi. Ayrıca, yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş'in çalışmaları yerinde koordine ettiği belirtildi. Çanakkale Boğazı, 24 Ağustos saat 11.00 itibarıyla deniz ulaşımına açılırken, Merkeze bağlı Kayadere, Mareşal Fevzi Çakmak (Damyeri Mahallesi), Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı, Aşağıokçular (Salavat Mahallesi, Andıktaşı Mahallesi), Elmacık (Değirmendere Mahallesi), Çiftlikdere, Taşlıtarla, Kızılcaören köylerinden ve 18 Mart Üniversitesi kampüsünden toplam 395 hane 1428 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiği bildirildi. Açıklamada, Afet Psikososyal Destek Grubu'nda 11 personelin görev yaptığı ve bu ekiplerle yangın bölgesinden tahliye edilen vatandaşların durumlarının takip edildiği belirtildi.

Çanakkale'de orman yangını: Köyler boşaltıldı Haber

Çanakkale'de orman yangını: Köyler boşaltıldı

Çanakkale'de orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale ediyor. Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda saat 12.30 sıralarında yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler yangına, havadan ve karadan müdahale ediyor. BAKAN YUMAKLI ÇANAKKALE'YE GİDİYOR Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Çanakkale'deki yangınla ilgili açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, "70 km saatlik rüzgar hızı var. Yüzde 19'luk bir nem söz konusu. Bütün güçlerimizi yerleşim yerlerini korumaya odaklamış durumdayız. Şu anda sevindirici tarafı Çanakkale şehir merkezimizi teyet geçen bir yönde ilerliyor rüzgarın yönü itibarıyla. Devlet hastanesi ve üniversite teyakkuz halinde ama herhangi bir boşaltma söz konusu değil. 9 köy için tedbir alındı, 6 köy tahliye edildi. Sevindirici taraf şu ana kadar herhangi bir can kaybımız söz konusu değil. Yola çıkacağım ve Çanakkale'ye gidip arkadaşlarımızın yanında destek olup yangını söndürülme çalışmalarını yerinde izlemiş olacağım" dedi. ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI Öte yandan, Çanakkale Boğazı da yangın nedeniyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı. AFAD'DAN AÇIKLAMA Çanakkale'nin Damyeri mevkisinde çıkan orman yangınına yoğun müdahale devam ederken, AFAD tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki 6 köyün AFAD koordinasyonunda; Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı ekiplerce tahliye edildiği, 3 köydeki vatandaşların da tahliyelerinin sürdüğü belirtildi. Söndürme çalışmaları kapsamında; AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden çok sayıda personel ile 10 uçak, 26 helikopter, 68 arazöz ve iş makinelerinin görev yaptığı belirtildi. AFAD Başkanı Vali Okay Memiş'in de bölgeye intikal ettiği, yangın bölgesindeki çalışmalara destek vermek amacıyla Tekirdağ AFAD İl Müdürü ile ekibinin de bölgeye yönlendirildiği bildirildi. CAN PAZARI YAŞANDI Çanakkale'de büyük orman yangınının yerleşim ve hayvanların yaşadığı çiftliği tehdit ettiği, köylülerin canlarını kurtardığı anlar kameraya yansıdı. Ağıl sahibinin oğlu, gelini babasına seslendi. Alevlerin içinden ağıl sahibi çıkmayınca panik olan aile gözyaşlarına hakim olamadı. Ağıl sahibinin torunu araç içinde 'dede' diyerek ağlaması kameraya yansıdı. Bir süre sonra alevlerin arasından çıkan ağıl sahibi daha sonra oğlu, gelini ve torunu ile araçlarına binip, alevlerin olduğuy bölgeden uzaklaştı. Yaşanan can pazarı ise kameraya yansıdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.