Hava Durumu

#Büyükşehir

Lodoshaber.Com - Büyükşehir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Büyükşehir haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Büyükşehir’de 6 bürokratla ‘Görev’ değişikliğine gidildi! Sürpriz transfer Haber

Büyükşehir’de 6 bürokratla ‘Görev’ değişikliğine gidildi! Sürpriz transfer

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan, genel sekreter yardımcılığı görevine getirildi. Bayhan, aynı zamanda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına da vekalet edecek. Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Nurullah Yıldız; Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin başına getirildi. Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin Buran; Sosyal Hizmetler Dairesi’ni yönetmeye atandı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yunus Kaldırım; Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’ni yönetmeye başladı. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Düşünsel Şentürk’ün yerine, Kırsal Hizmetler Şube Müdürü Ayhan Alpkılıç terfi ettirildi. Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Orhan’ın yerine, Özel Kalem’den Cihangir Erol Almaç görev yapacak. Mustafa Orhan da, Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nü yönetmek üzere, alan değişikliği yapıldı. Yerel seçimlere gidilen dönemde; Birey, toplum ve toplum katmanlarıyla doğrudan etkileşimi ve iletişimi bulunan birimlerin ana yönetim kademeleri, değiştirilmiş oldu. Bu arada… Bursa Büyüşehir Belediyesi’nin idari yeniden yapılandırmasında, ayrıca sürpriz  transfer de gerçekleşti. Belediye meclisinin eski üyelerinden; Yıldırım Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fatih Ören, kurum değişikliğiyle anakent belediyesine geçti. Ören, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Basın ve Yayın Şube Müdürlüğü’nün başına atandı. Bu gelişmenin ardından; Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Personel Müdürü Özmen Bilgin’i yeni ‘Özel Kalem Müdürü’ olarak görevlendirdi.

Bursa Büyükşehir'den hemşirelere karanfilli kutlama Haber

Bursa Büyükşehir'den hemşirelere karanfilli kutlama

Sağlık profesyonelleri arasında büyük çooğunluğu oluşturan ve özellikle pandemi sürecinde çocuklarından, ailelerinden feragat edip, büyük bir özveriyle hizmet eden Bursalı hemşireler, 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası'nı törenle kutladı. Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin açılışında konuşan Türk Hemşireler Derneği Bursa Şube Başkanı Halime Yılmaz, bu yıl kutlamaların ‘Hemşirelerimiz, Geleceğimiz’ temasıyla yapıldığını söyledi. Bu özel günde hemşireliğin sağlık sistemi içindeki önemi konuşulup, sorunlara dikkat çekileceğini kaydeden Yılmaz, “Yadsınamayacak bir gerçek var ki sağlık profesyonelleri içinde büyük bölümünü bizler oluşturuyoruz. Güvenli, memnun edici sağlık hizmetinin sunulması, hizmeti verenleri fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan iyi olma halini sürdürebilmesiyle mümkün. Bu nedenle hemşirelerin haklarına saygı duyulmalı. Şiddetten uzak güvenli çalışma ortamları sağlanmalı. Bu hafta vesilesiyle başta pandemi ve doğal afetlerde görev alanlar olmak üzere tüm hemşire arkadaşlarımızın Dünya Hemşirelik Haftasını canı gönülden kutluyorum” dedi.    Bu özel günde hemşireleri yalnız bırakmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da karanfil dağıttığı hemşirelerle birlikte pasta kesti. Tüm hemşirelerin gününü kutlayan Başkan Aktaş, “Hayatın sağlık üzerine inşa edilen bir armağan olduğunu biliyoruz. Sağlık olmayınca hiçbir şeyin anlamı ve değeri yok. Pandemi süreci sağlığın ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Biliyoruz ki birileri o dönemde kahramanca, çocuklarından, ailelerinden, sevdiklerinden fedakarlık ederek bizler için mesai harcadılar. Tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte onların en önemlilerinden biri de hemşirelerimiz. Bu vesileyle Hemşireler Haftasını kutluyorum. Özelikle pandemi sürecinde hakka yürümüş tüm hemşirelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara da sağlıklı, hayırlı ömürler temenni ediyorum” diye konuştu.

Bursa'da 7 dakikada 7 pide yedi, 5 çeyrek altın kazandı Haber

Bursa'da 7 dakikada 7 pide yedi, 5 çeyrek altın kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen ‘Büyük Bursa Buluşması’ etkinliği, kadın kooperatifleri, Teknofest gençliği, gastronomi lezzetleri, gençlik ve engelli STK’ları ile spor kulüplerinin stantlarını Bursalılarla buluşturdu. Merinos Park’taki buluşmaya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önce alandaki stantları tek tek gezdi. Bursa’ya özgü lezzetlerin sergilendiği stantlarda Başkan Aktaş ve Bakan Varank tarafından vatandaşlara lokma ikram edildi.      Buluşmanın en heyecanlı bölümlerinden biri de Tarihi Taş Fırın tarafından yapılan Tahanlı Pide Yeme Yarışması oldu. Bu yıl üçüncüsü yapılan ve 16 yarışmacının kabul edildiği yarışmayı Bakan Varank ve Başkan Aktaş da izledi. Büyük Bursa buluşmasında Bursa’ya özgü lezzetleri de öne çıkarmaya çalıştıklarını belirten Bakan Varank, “Bursa’nın kültürünü yaşatmak, Türkiye'ye tanıtmak, burayı önemli bir destinasyon haline getirmek için inşallah önümüzdeki dönemde daha farklı etkinlikleri hep birlikte gerçekleştireceğiz.  Bugün şu soğuk havaya rağmen gelip bizlerle bu coşkuyu yaşadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bütün yarışmacılarımıza da başarılar diliyorum” dedi.    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da açtıkları stantlarla alanı dolduran sivil toplum kuruluşlarına, Bursa lezzetlerini sunan firmalara ve özellikle de vatandaşlara teşekkür etti.    Bu arada yarışma öncesi ödülün 3 çeyrek altın olduğunu öğrenen Bakan Varank, ilk 5’e giren yarışmacıların ödüllendirilmesini ve birincilik ödülünün 5 çeyrek altın yapılmasını istedi. Ayrıca yarışmanın tek kadın yarışmacısı olan Bahar Tüzün’ü, daha yarış başlamadan gönüllerin şampiyonu ilan eden Bakan Varank’ın 16’dan geriye saymasıyla yarış başladı.      7 dakikada en fazla tahanlı pideyi yiyen talihlinin arandığı ve oldukça çekişmeli geçen yarışmada dakikalar ilerledikçe yarışmacılar lokmalarını yutmakta zorlanırken, bol bol su tükettiler. Bazı yarışmacıların erken pes ettiği yarışmada 7 dakikada 7 tahanlı pideyi yiyen Süleyman Işık 5 adet çeyrek altının sahibi oldu. Yarışmanın ikincisi Mehmet Özbek 4, üçüncüsü Umut Yıldırım 3, dördüncüsü Mehmet Özdemir 2 ve beşincisi Mehmet Emin 1 çeyrek altın kazandı. Bakan Varank’ın gönüllerin şampiyonu ilan ettiği Bahar Tüzün firma tarafından 1 çeyrek altınla, Bakan Varank tarafından da Türkiye’nin milli gururu Togg ile bir tur atma ile ödüllendirildi.

Afet bölgesinde iz bırakanlar Bursa'da buluştu Haber

Afet bölgesinde iz bırakanlar Bursa'da buluştu

Yüzyılın felaketinde ilk olarak Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde, ardından Hatay’da arama kurtarmadan enkaz kaldırmaya, konteyner kentler oluşturulmasından yardımların dağıtılmasına kadar her alanda aktif görev alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede yaraları sarmaya devam ediyor. Depremin ilk gününden bu yana yaklaşık 2500 personel ve 700 araç bölgede aktif olarak görev alırken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, afet bölgesinde özveriyle çalışan personelle buluştu. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, afet bölgesinde görev alan tüm personele teşekkür etti.    “Bana gurur yaşattınız”    Depremin ilk gününden itibaren Büyükşehir Belediyesi olarak müthiş bir organizasyon sergilediklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Deprem bölgesinde hala çalışan arkadaşlarımız var. Gece gündüz durmaksızın çalışmalara devam ediyorlar. Teşekkürü hangi birinize yapsam az diye düşünüyorum. Deprem bölgesinde ilk olarak Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden sorumluyduk. Hatay’da, Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Malatya’da büyük çalışmalar yaptık, emekleriniz büyük. Her biriniz bu zor günde acılara merhem oldunuz, imdadına yetiştiniz. Oralarda gönüllülük esasıyla yer aldığınız için her birinize yürekten teşekkür ediyorum. Şunu söylemeliyim ki bölgeye gittiğimde depremzedelerden çok duygusal memnuniyetler aldım. Bursa’yı biliyorlar, Hatay’a Bursa’mızı ezberlettik. Orada 7’den 70’e her bir yaraya, her bir ihtiyaca tek tek dokunduk. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’da bu gururu, bu kurumun başkanı olarak bana yaşattığınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.    Yürekten gelerek yaptınız    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Büyükşehir Belediyesi’nin fedakar çalışanlarına teşekkür etti. Devlet millet el birliğiyle yaraların sarılması için ilk günden itibaren büyük bir mücadele sergilendiğini hatırlatan Varank, “Emin olun bu işe emeğini veren her bir kardeşimiz çok değerli. ‘Benim de bir nebze katkım olsun’ diyen her bir arkadaşımız çok kıymetli ve çok değerli. Ben şunu gördüm. Bölgeye giden hiç bir arkadaşımız ‘bu benim işim, görevim diyerek’ gitmedi. Her arkadaşımız ‘madem böyle bir acı var, benim kardeşim orada, bu depremde zarar gördü, benim ona katkı vermem lazım, benim onun acılarını sarmam lazım’ diyerek gitti. Bu işi bir görev olarak değil içten gelerek, yürekten gelerek yaptılar. Yaptığınız iş insanlık adına çok önemli. Sergilemiş olduğunuz davranışlarından dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.    Kahvaltının sonunda Başkan Alinur Aktaş ve Bakan Varank, personelle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bursa Büyükşehir’e 3 yeni başkan! Haber

Bursa Büyükşehir’e 3 yeni başkan!

Bu yıl Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aynı güne denk gelmesi çocuklara çifte bayram yaşatırken, geleceğin ülke ve kent yöneticileri bir günlüğüne de olsa makamları sahiplerinden devraldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da makamını Cavit Çağlar İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Hasan Eren Turna, Ayşenur Kaya ve Burcu Çiçek’e devretti. Geleceğin başkanları Heykel’deki tarihi binada düzenlenen devir teslim törenine okul müdürleri Abdürrahim Çiçek, sınıf öğretmenleri Şermin Çalışkan ve aileleri ile birlikte geldi.    Geleceğin belediye başkanlarını tek tek makam koltuğuna oturtan Başkan Alinur Aktaş, öncelikle Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı ve personel durumu hakkında bilgiler verip, yeni başkanların kent yönetimine dair hayallerini sordu. Başkanlık koltuğuna ilk oturan Hasan Eren Turna, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Nurullah Yıldız’ı telefonla arayıp, Bursaspor’un hak ettiği yere gelmesi için gerekli tüm çalışmaların yapılması talimatını verirken, kendisi için de Bursaspor forması, futbol topu ve ailesi ile birlikte gideceği bir maç için bilet istedi.    Hayvanları çok sevdiğini belirten çiçeği burnunda başkan Ayşenur Kaya da Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Esat Yalman’ı arayıp, okulundaki tüm dördüncü sınıf öğrencilerinin bir gün Hayvanat Bahçesi’nde ağırlanmasını istedi. Bir diğer başkan Burcu Çiçek de Tarım Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Semih Polat’ı arayıp, okullarının bahçesine ağaç dikilmesi ve çevre düzenlemesi yapılması talimatını verdi.    Her yıl olduğu gibi bu yılı da 23 Nisan’ı birbirinden farklı etkinlikle kutladıklarını hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Park’ta yaptıkları çocuk şenliğinin çok büyük ilgi gördüğünü hatırlattı. Meclisin açılmasının doğrudan çocuklarla bir ilgisi olmamasına rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü çocuklara armağan ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Çünkü geleceğin milletvekilleri, bakanları, cumhurbaşkanları, valileri, belediye başkanları çocuklarımız. Bizler bu makamların emanetçileriyiz. Bu makamları bir gün onlara devredeceğiz. Onlar da gerçekten bu makamları hak ettiklerini gösterdiler. Ben bu vesileyle tüm çocuklarımızın bayramını bir kez daha kutluyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.