Hava Durumu

#Büyükelçi

Lodoshaber.Com - Büyükelçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Büyükelçi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

AB ayni, tıbbi ve barınma ihtiyaçlarına odaklanıyor Haber

AB ayni, tıbbi ve barınma ihtiyaçlarına odaklanıyor

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen yıkıcı depremlere yapılan yardımlarda tıbbi destek ve barınma ihtiyaçlarına odaklanıldığını açıkladı.    Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinden dolayı duyduğu üzüntünün çok derin olduğunu belirten Meyer-Landrut, "Türkiye ve Türkiye halkı için hem kendi adıma hem de Avrupa Birliğine üye ülkelerin vatandaşları adına üzüntümü paylaşmak istiyorum" dedi.    Avrupa Birliği üyesi ülkelerden deprem bölgesine giden arama kurtarma ekiplerinin koordinasyonunun Avrupa Birliği tarafından yapıldığını vurgulayan Meyer-Landrut, "Deprem bölgesine gelen Avrupa’dan gelen kurtarma ekipleri çok erken dönemde mobilize oldular. Çünkü Türkiye'deki yetkililerden Avrupa Birliğine afet çağrısı çok erken geldi. 21 üye ülke ve 3 katılımcı ülke olan; Arnavutluk, Karadağ ve Sırbistan bin 300’den fazla arama çalışmalarında bulunmak üzere insan gönderdi. Erken dönemden bu yana desteklerimizi sürdürüyoruz. 100 bin battaniye ve 50 bin ısıtıcı Avrupa Birliği üyesi ülkeler tarafından deprem bölgesine gönderildi. Ayrıca AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi (ERCC) rezervlerimizden 500 barınma ünitesi, 2 bin çadır da bölgeye ulaştırıldı. Bu bağlamda çeşitli yardımlar AB tarafından deprem bölgesine ulaştırıldı. Aynı zamanda sahra hastaneleri de bölgeye kuruluyor. Bu aşamada ne yazık ki zaman ilerledikçe kurtarma operasyonlarında sona geliniyor. Bizim odağımız tıbbi destek ve barınma" açıklamalarında bulundu.    AB üyesi ülkelerden yardımların her geçen gün gelmeye devam ettiğini belirten Türkiye Delegasyonu Başkanı, AB Komisyonunun da Mart ayında Brüksel'de uluslararası bağışçılar konferansı düzenleyeceğini belirtti.

Norveç Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı: İzin vermeyin! Haber

Norveç Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı: İzin vermeyin!

Norveç’te yarın Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre gelişmenin sebebi Kur’an-ı Kerim'e yönelik saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi.  Dışişleri, geçtiğimiz hafta İsveç ve Hollanda ile görüştüğü gibi bu kez de Norveç'i çağırdı.  Açıkça nefret suçu niteliğindeki Kur'an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren provokatif eylemin engellenmemesinin en güçlü şekilde kınadığı belirtildi. Büyükelçi'ye Norveç'in bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilirken, söz konusu eyleme izin verilmemesinin beklendiği vurgulandı. Bakanlık: Kabul edilemez Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Norveç’te yarın (3 Şubat) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi biraz önce Bakanlığımıza çağırılmıştır. Büyükelçi’ye, Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımını en güçlü şekilde kınadığımız ve bu tutumun kabul edilemez olduğu iletilerek, bu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır."

İran, Güney Kore Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı Haber

İran, Güney Kore Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Güney Kore’nin Tahran Büyükelçisi Yun Kang-hyeon'un, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un İran ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ilişkileri, ülkesinin Kuzey Kore ile olan ilişkilerine benzettiği ve Tahran'ı Basra Körfezi'nde BAE’nin "düşmanı" olarak nitelendirdiği gerekçesiyle Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığı aktarıldı. Açıklamada, İran'ın protestosunun Büyükelçiye iletildiği belirtilerek, Seul yönetiminden bu sözlere ilişkin acil bir yanıt talep edildiği ve bu yaklaşımın bir an önce düzeltilmesi gerektiği ifade edildi. İran'ın yaptırımlar nedeniyle Güney Kore'de bloke edilen paraları da dahil olmak üzere Güney Kore’nin düşmanca yaklaşımının hatırlatıldığı açıklamada, Seul yönetiminin ikili ilişkilerdeki sorunları çözmek için etkili adımlar atmamasının İran tarafını iki ülke arasındaki ilişkileri gözden geçirmeye yönelteceği vurgusu yapıldı. Güney Kore Büyükelçisi Yun Kang-hyeon ise, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ve yetkililerin İran hakkındaki konuşmalarına açıklık getirerek, bu açıklamaların İran, Güney Kore, BAE ilişkileri ile bir ilişkisinin olmadığını ve İran’ın tepkisini Güney Kore makamlarına ileteceğini belirtti. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye yaptığı ziyarette İran aleyhinde konuşma gerçekleştirmiş ve "Kardeş ülkemiz BAE’nin güvenliği bizim güvenliğimizdir. BAE’ye en büyük tehdit ve düşman İran’dır. Bizim düşmanımız ise Kuzey Kore’dir. Bizde BAE ile çok benzer bir durumdayız" ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.