Hava Durumu

#Bursa Valiliği

Lodoshaber.Com - Bursa Valiliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Valiliği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Valiliği'nden 'Berat Kandili' mesajı Haber

Bursa Valiliği'nden 'Berat Kandili' mesajı

Bursa Valiliği tarafından yapılan tebrik mesajında şu ifadelere yer veirldi: "Aziz Bursalı Hemşehrilerim; Yüzyılın afetinin yaralarını devletçe ve milletçe el ele hızla sarmaya başladığımız şu zamanlarda üç ayların manevi şefkati bir nebze olsun bizlere huzur vermektedir. Milletimiz, ülkemizi derinden sarsan her konuda bir ve beraber olarak sevgi ve kardeşliğin en güzel örneklerini sergilemektedir. Yine bu güzel bağların pekiştirildiği, af ve merhametin dilendiği, içerisinde bolca feyz ve bereketi barındıran, bize Ramazan ayını müjdeleyen bir Berat Kandili'ne daha erişmenin huzurunu yaşamaktayız. Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Bu geceyi, yapacağımız duaların Cenab-ı Mevla'ya arz edileceği ve onun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanılacağı, umut, huzur ve müjde gecesi olarak bir fırsat bilelim. Bu vesileyle, özellikle afet bölgesindeki kardeşlerimiz olmak üzere, siz değerli Bursalı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili'ni en samimi duygularımla tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, afetlerden uzak, huzurlu bir hayata vesile olmasını temenni ediyorum."

Bakan Karaismailoğlu Bursa'da açıkladı: “Hızlı treni 2024 bitmeden hizmete sunacağız” Haber

Bakan Karaismailoğlu Bursa'da açıkladı: “Hızlı treni 2024 bitmeden hizmete sunacağız”

Bir dizi program için Bursa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Valiliğini ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Hızlı tren hattımızda olumlu gelişmeler var. Biliyorsunuz ihalemizden sonra hiçbir eksiğimiz, mazeretimiz kalmadı. Projenin bütün güzergahında yoğun bir çalışma var. 4 bine yakın çalışma arkadaşımız arazide çalışıyor. Orada da amacımız 2024 yılı bitmeden bu projemizi bitirip, Bursa’nın, Türkiye’nin hizmetine sunmak istiyoruz. Hızlı tren hattı bittiğinde hem Ankara hem de İstanbul’a hızlı tren konforunu ulaştırmış olacağız. Bunu da kısa zamanda Türkiye ve Bursa’ya kazandırmanın heyecanını şimdiden taşıyoruz” dedi. Bursa’daki metro çalışmasıyla ilgili de önemli görüşmeler yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, “Emek-Yüksek Hızlı Tren hattı bağlantısı ve Şehir Hastanesi’ne kadar uzanan hattımızı 2023 yılı bitmeden bitirmek için bugün kararlarımızı aldık. Ona göre talimatlarımızı verdik. Bursa’nın şehir içi taşıma konusunda kaliteli, güvenli, konforlu hizmetini Bursa’ya kazandırmış olacağız. Ayrıca proje çerçevesinde Görükle bölgesini ekledik. Orada da iki istasyon ve bütün metroların onarımlarının yapılabileceği bir alanı da projemiz çerçevesinde inşa edeceğiz. Görükle’deki kavşakları da yeniden dizayn ederek buradaki ulaşım ihtiyaçlarına cevap verilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.