Hava Durumu

#Bülent Arınç

Lodoshaber.Com - Bülent Arınç haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bülent Arınç haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bülent Arınç: Bursaspor-Amedspor maçı tekrar oynansın Haber

Bülent Arınç: Bursaspor-Amedspor maçı tekrar oynansın

22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç Bursaspor- Amedspor maçı ile ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Arınç, ''Ne Bursaspor'un ne de ligin ilk yarısında Amed Sportif'in galibiyeti haklı bir galibiyet değildir'' diyerek maçların tekrar oynanmasını teklif etti. Bülent Arınç'ın açıklaması şöyle: "Geçtiğimiz Pazar günü Bursa'da yaşanan ve holiganizmin sınırlarını zorlayan gelişmeler hakkında fikirlerimi ifade etmek için olayın biraz olsun soğuması ve yaşananlar üzerine devlet aklının nasıl çalıştığını görmek adına birkaç gün beklemek istedim. Devlet aklının gereği, olabilecekler ayan beyan ortada iken maçın oynanmasına izin vermek ve ardından sorumlular ve ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatmak değil; bu olayların yaşanmasına imkân dahi verilmemesini gerektirir. Söz konusu taraflar arasında geçmişte yaşananlar herkesin malûmudur. İki tarafın da sporun ruhuna aykırı yaklaşımları kabul edilemez. Tribünler de sokaklar ve meydanlar gibi hukukî sınırlar dahilinde her türlü eleştiri ve protestoya sahne olabilir. Ancak Pazar günü ve geçmişte yaşananları bu kapsamda değerlendirmek mümkün değildir. Tarafların birbirleri ile oynadıkları müsabakaların eşit ve adil şartlar altında olmadığı açıktır. Ne Bursaspor'un ne de ligin ilk yarısında Amed Sportif'in galibiyeti haklı bir galibiyet değildir. Sporu bu çatışma alanının dışına çıkarmak ve sükûneti sağlamak adına tarafların birbirleri ile olan maçları tarafsız bir sahada tekrar edilmelidir. 'Ayrımcılık yapmak...' Ülkemiz seçime giderken din, dil, ırk ve siyasi görüş temelinde ayrımcılık yapmak, fikir ayrılıklarını körüklemek veya tarafları farklılıkları üzerinden birbirine hasım durumuna getirmek birilerinin planı olabilir, işlerine yarayabilir. Bu provokatif eylemlere ve bu eylemlerin toplumda yaratacağı muhtemel çatışmalara izin vermemek için yetkililerin daha sorumlu davranması gerekir."

Partilerden açıklama: 'Seçim ertelensin' çağrısına kim ne dedi? Haber

Partilerden açıklama: 'Seçim ertelensin' çağrısına kim ne dedi?

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, 10 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle seçimlerin ertelenmesi çağrısı yaptı. Twitter'dan yazılı bir açıklama yayımlayan Arınç, 15 milyondan fazla vatandaşın olumsuz etkilendiği deprem felaketinin vurduğu illerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 85 milletvekili ile temsil edildiğini hatırlattı. Bu illerde seçmen kütüklerinin geçersizleştiğini, bu bölgelerde seçim yapmanın hukuken ve fiilen imkansız hale geldiğini söyledi. Büyük bir acının yaşandığı bugünlerde ülkenin seçim stresinden kurtarılması gerektiğnin de altını çizen Arınç, "Ne mayısta ne haziranda seçim olmaz, olamaz." dedi. YEREL SEÇİMLERLE BİRLEŞTİRİLMESİ ÖNERİSİ Arınç, seçimlerin ya 2023 Kasım ayına ertelenmesini ya da 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimlerle birleştirilerek yapılmasını önerdi. İki seçenekte anlaşılamaması halinde ise tüm siyasi partilerin uzlaşacağı bir tarihin belirlenmesi çağrısı yaptı. AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim tarihiyle ilgili tartışmalara değinerek, şunları kaydetti: "Şu anda biz canlarımızı enkazdan kurtarmanın derdindeyiz. Şu anda biz yaraları sarmanın mücadelesini veriyoruz. Canlarımızı kurtarmanın mücadelesini veriyoruz. Seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmayı çok yanlış buluruz. Hiçbir şekilde doğru bulmayız. Bugün tek gündemimiz var. Bu canlarımızı nasıl kurtarırız. Bu yaraları nasıl sararız. Dışarıda evsiz kalmış vatandaşımızın yanında olmaya nasıl devam ederiz. Bu afetle verdiğimiz mücadeleyi sahadan hiç ayrılmadan nasıl sürdürürüz... Onun dışında seçim ya da başka bir şeyin konuşulması söz konusu bile değil. Cenazelerimizi defnederken, yaralı insanımıza sahip çıkarken böyle bir şeyi hiçbir şekilde konuşmayız. Bu tip konuşmaların da bizimle bir ilgisi yoktur." MUHALEFETTEN TEPKİ Arınç'ın açıklamasına muhalefetten tepki gecilmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın 78. maddesine göre seçimlerin ancak savas durumunda ertelenebileceğini hatırlattı. Seçim tarihinin derhal belirlenmesi gerektiğini söyledi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini savundu. Zorlu, ""Öncelikli hedefimiz yaralarımızın hemen sarılmasıdır. Hem bu sürecin ve ülke sorunlarının etkin çözümü hem de Anayasamıza göre seçimlerin vaktinde gerçekleşmesi İYİ Parti'nin temel yaklaşımı olacaktır." dedi.

Bülent Arınç'tan Babacan'a 6 sıfır cevabı Haber

Bülent Arınç'tan Babacan'a 6 sıfır cevabı

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Ekonomiyi ben düzelttim, 6 sıfırı ben attım" sözlerine tepki gösterdi. Babacan'la beraber bakanlık yaptıklarını söyleyen Arınç, "Bizim hükümette bulunduğumuz dönemlerde sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayır' dediği hiçbir şey yapılmamıştır, aslan payı ona aittir. Bunları 'Ben yaptım' demek yerine 'Sayın Başbakanın izniyle biz yaptık, hep beraber yaptık' demesi lazım." dedi. Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Parti Kurucular Kurulu üyesi Bülent Arınç, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'nu ve DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan'ı eleştirdi. "Kökten yanlış" İki ismin de parti kurmasını doğru bulmayan Arınç, "Biz hükümet içerisinde olup biten, hükümet üyeleriyle ilgili konularda birbirimizin özel durumlarını, kamuoyunun bilmemesi gereken şeyleri dışarıda konuşmamalıyız. Davutoğlu ve Babacan ayrı parti kurdular. Bizimle mücadele ediyorlar. Kökten yanlış. Aramızdaki geçmişteki kader beraberliğini yıkar anlamına gelmez. Ben hiçbir zaman 'Onlar haindir' sözünü kullanmadım, kullanamam. En özel durumları birlikte yaşadık. Cüneyt Arcayürek kalemi keskin gazeteciydi. Toprağı bol olsun, bizden yaşça büyüktü. Rahmetli Demirel'in yanında danışmanlık yapmış. Görevden ayrıldıktan sonra içeride ne olup bittiyse, sayın Demirel'i de rencide edecek pek çok şeyi hatıralarında yazmış. Bu neden yazılır? Biz hükümette en önemli kararları aldık. Bunları son çıkan kitabımı okusunlar. Ben bunları anlatmam, anlatamam." dedi. "Kimseyi itham etmeden genel prensipler içerisinde yaptıklarımızı ortaya koymalıyız" Kırıcı olunmaması gerektiğini vurgulayan Arınç "Birilerinin elini ovuşturup da 'ne güzel birbirine laf söylüyorlar' demesine gerek yok. Bizler birbirine laf yetiştiriyor diyemeyiz. Kimseyi itham etmeden genel prensipler içerisinde yaptıklarımızı ortaya koymalıyız. Sayın Babacan kıymetli insandır. 'Ekonomiyi ben düzelttim, 6 sıfırı ben attım' diyor. Şöhretini buradan yapıyor. Beraber bakanlık yaptık. Ben çok önemli konularda başbakanın siyasi iradesi olmadan adım atmadım. Bizim hükümette bulunduğumuz dönemlerde sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayır' dediği hiçbir şey yapılmamıştır, aslan payı ona aittir. Bunları 'Ben yaptım' demek yerine 'Sayın Başbakanın izniyle biz yaptık, hep beraber yaptık' demesi lazım. Siz benim ağzımdan hiç duydunuz mu? Ben 11-12 bakanlığın içinde bulunduğu kurumun başındaydım." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.