Hava Durumu

#Bitlis

Lodoshaber.Com - Bitlis haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bitlis haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Malazgirt Zaferinin 952'nci yılı etkinlikleri başladı! Haber

Malazgirt Zaferinin 952'nci yılı etkinlikleri başladı!

Açılış programına, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Okçular Vakfı Başkanı Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Program öncesi Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı SoloTürk tarafından gösteri düzenlendi. Vatandaşlar cep telefonları ile yaşanan anları kaydederken, gösteriler alkışlarla da desteklendi. 'AHLAT ANADOLU’MUZUN TAPU SENEDİDİR' Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, 1071 Sultan Alparslan Otağında yaptığı açılış konuşmasında, Ahlat’ın önemini her dönemde koruduğunu, ecdattan alınan bu mirası gelecek nesillere aktarmak için çalışacaklarını söyledi. Vali Karaömeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Okçular Vakfı ve Bitlis Valiliği tarafından yapılan etkinliklerin 6'ncısını düzenlediklerini belirterek, "Ahlat Anadolu’muzun tapu senedidir. Medeniyetimizin yücelişidir. Dosta güven, düşmana korku veren ismidir. Şanlı tarihin adıdır. Ahlat, mazisi derin, şanlı tarihi olan yerdir. Birçok medeniyeti ağırlamış farklı kültürleri barındırmış ortak mirastır. Bu yüzden Kubbet’ül İslam olmuştur. Günümüzde de tarihsel mirasta önde gelmektedir. Medreseleri, köprüleri, zaviyeleri ile açık hava müzesi konumundadır. Jeopolitik tarihi ve kültürünü her dönem korumuştur. Bu kutsal beldemizi ecdadımızdan aldığımız gibi bundan sonra da geleceğe miras bırakmakla mükellefiz. Allah bizleri bu vatan uğruna canını veren şehitlerimize mahcup etmesin. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri muhabbetler selamlıyorum" dedi. BÜYÜK ZAFERİ BİZE ARMAĞAN EDEN SULTAN ALPARSLAN’IN ORDUSUNA SELAM OLSUN' Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, yaptığı konuşmada vatana kem gözle yaklaşanların yok olduğunu, milletin hep var olduğunu belirtirken, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yılmaz da birlik ve berberlik mesajı vererek, "Kutlu bir zaferi anmak üzere her yıl 26 Ağustos'ta Malazgirt zaferindeki şehitlerimizi yad etmek, bin yılık nişanesi olan en büyük Türk İslam Mezarlığı'nın bulunduğu Kubbet’ül İslam’da buluşuyoruz. Bütün dünyaya haykırıyoruz. Biriz, beraberiz, kardeşiz hep birlikte olacağız. Kardeş olacağız diye haykırıyoruz. Yürüyüşümüz kutlu olsun. Büyük zaferi bize armağan eden Sultan Alparslan’ın ordusuna selam olsun" diye konuştu.

Kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu yolda zorlu mesai Haber

Kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu yolda zorlu mesai

Muş'un Hasköy ve Bitlis'in Mutki ilçelerini birbirine bağlayan, çığ ve tipi nedeniyle sürekli kapanan güvenlik yolunda açma ve genişletme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kar kalınlığının yer yer 4-5 metreyi bulduğu bölgede, Karayolları 113. Şube Şefliği karla mücadele ekipleri çığ riskine rağmen yol genişletme ve açma çalışmasına yoğun mesai harcıyor.    Karayolları 113. Şube Şefi Mehmet Şerif Andiç, tipi ve çığ riskine rağmen vatandaşların rahat seyahat etmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, "Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri olarak vatandaşlarımızın rahat bir şekilde seyahat edebilmeleri için 7/24 ulaşım hizmeti vermekteyiz. Özelikle Muş-Kulp ile Muş-Mutki kara yollarında tipi ve çığa rağmen ekiplerimiz karla mücadele çalışmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.    Sabah açtıkları yolun öğlen çığ ve tipi nedeniyle tekrar kapandığını söyleyen iş makinesi operatörü İdris Karakan ise, "Şu an Bitlis-Muş yolunda çalışıyoruz. Yoğun tipi ve çığ tehlikesi var. Biz açıyoruz çığ düşüyor. Tekrar dönüp çığın düştüğü yeri açıyoruz. Bu yolda yaklaşık 3-4 kilometrede çok fazla tipi oluyor. Zaman zaman vatandaşlar burada mahsur kalıyor. Tipi nedeniyle bazı kesimlerde yer yer 6 metre kar kalınlığı birikiyor. Zor şartlarda çalışıyoruz. Vatandaşların mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Sabaha karşı saat 05.00’te bu yolu açtık ancak öğlen döndüğümüzde tekrar çığ düşmüştü. Yolu ulaşıma açtık ancak çığ tehlikesi devam ediyor" dedi.

Bitlis’te yoğun kar yağışı: Tek katlı evler ve arabalar!.. Haber

Bitlis’te yoğun kar yağışı: Tek katlı evler ve arabalar!..

Bitlis’te günlerdir etkisini arttırarak devam eden kar yağışından dolayı tek katlı evler, arabalar, otobüs durakları, yön levhaları ve çocuk parkları adeta karda kayboldu.       Şehir genelinde hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı nedeniyle 267 köy yolu ulaşıma kapandı. Üç gündür kar yağışının etkisine giren Bitlis’te havalar da soğuyunca çatılardaki buz sarkıklarının boyu bir metreyi buldu.    Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar kalınlığının merkezde 52, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 72 santimetreye ulaştığını duyurdu.    İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan 267 köy yolunun açılması için ekiplerin çalışmaya başladıklarını söyledi. Kurtkan, kapalı köy yolları için 10 ayrı şantiyede bulunan 60 iş makinesi ve 80 personelle çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.    Bitlis Belediyesi de şehir merkezindeki mahalle yollarında ve merdivenlerde mesai yaparak yolları açık tutmak için çalıştı.    55 iş makinesi ve 80 personelle çalışmalarını yürüten belediye ekipleri, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için karla mücadeleye devam ediyor.    Bitlis’teki vatandaşlar, kar yağışından dolayı araç sahiplerinin biraz daha duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, yanlış araç parkından dolayı iş makinelerinin yolları tam anlamıyla açamadıklarını söylediler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.