Hava Durumu

#Bıçak

Lodoshaber.Com - Bıçak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bıçak haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa’nın en ‘Keskin mirası’ Haber

Bursa’nın en ‘Keskin mirası’

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve tarihi bıçak, kılıç, kama, hançer ve çakı koleksiyonuyla kurgulanan sergi, Bursa Kent Müzesi’nde ziyarete açıldı. Bursa Bıçak tasarım yarışmalarına katılan ve farklı kategorilerden derece alan tasarımların da yer aldığı ‘Keskin Miras’ sergisi 1 yıl boyunca meraklılarının seyrine sunulacak.    Geçmişten bugüne bıçakçılığın tüm aşamalarının gözler önüne serildiği serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Spor Yatırımları Genel Müdürü Süleyman Şahin, İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da katıldı.    Bursa’nın bugünlere köklü geçmişiyle, kültürel mirasıyla ve tarihi dokusuyla gelen bir şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu özellikleriyle de Bursa’nın her zaman ilham kaynağı olduğunu ifade etti.  Bursa’nın marka değerlerinden biri olan Bursa Bıçağının korunmasının ve geleceğe aktarılmasının önemini vurgulayan Başkan Aktaş, ‘‘Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak biz de şehrimizin kültürel zenginliklerine ve marka değerlerine sahip çıktık ve gelecek nesillere aktarmayı öncelikli görevlerimiz arasında gördük’’ dedi.    Bursa Bıçağının geliştirilmesi, markalaştırılması, usta çırak ilişkisiyle ve geleneksel yöntemlerle yaşatılması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını da vurgulayan Başkan Aktaş, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek ve sektördeki bütün bıçakçıları bir araya getirecek olan bir festival hazırlığında olduklarının da müjdesini verdi.    Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Fatih Adliğ de bu kültürel mirasın yaşatılmasına verdikleri destekten dolayı Başkan Aktaş’a teşekkür etti.    Açılış öncesi Bursa bıçağının yapım aşamasının sahnelendiği gösteri ilgiyle izlenirken, Başkan Aktaş, bıçağın keskinliğini masada sebze doğrayarak test etti.

Polise önce taş, sonra bıçak! Haber

Polise önce taş, sonra bıçak!

Antalya’da sabah saatlerinde hırsızlık ihbarıyla olay yerine giderken aile içi kavgayı ayırmak isteyen polis ekipleri, bir şahsın bıçaklı saldırısına uğradı. Olayda bir polis memuru bacağından bıçaklanarak yaralanırken, saldırgan şahıs ise polis ekibinin silahını çekmesiyle etkisiz hale getirildi. Polisler, taşlı saldırı ve bıçaklanma pahasına silahını ateşlemezken, yaşanan anlar ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.    Olay, sabah saat 08.30 sıralarında Kepez ilçesi Yeniemek Mahallesi 2579 Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hırsızlık ihbarına giden polis ekipleri, aynı sokak üzerinde aile içi kavga yaşandığını gördü. Kavgayı ayırmak için duran polis memurları, araçtan iner inmez C.M.’nin saldırısına maruz kaldı. Polis ekipleri ile şahıs arasında bir süre arbede yaşandı. Bir polis memuru, şahsı biber gazı ile etkisiz hale getirmeye çalışırken bir anda dengesini kaybederek yere düştü. Bu sırada şahıs elinde bulunan bıçak ile yere düşen polis memurunu bacağından bıçakladı. Diğer polis ise şahsı silahını çekerek saldırganı etkisiz hale getirmeye çalıştı. Tüm yaşananlara rağmen polisler bıçaklı saldırgana karşı silahlarını ateşlemeden müdahale etmeye çalıştı.      Silahla etkisiz hale getirdi    Saldırgan, akrabalarının da araya girmesi ile etkisiz hale getirildi. Bıçağa polis ekipleri tarafından el konuldu. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırgan şahıs, olay yerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, yaralı polis memuru Osman Aldemir ise Kepez Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesi devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.