Hava Durumu

#Beyaz Saray

Lodoshaber.Com - Beyaz Saray haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Beyaz Saray haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Beyaz Saray'da yapay zeka zirvesi Haber

Beyaz Saray'da yapay zeka zirvesi

Tüm yeteneklerine karşın yapay zekanın barındırdığı tehlikeler endişe veriyor. Yapay zekanın güvenli kullanımını sağlamak için Beyaz Saray teknoloji zirvesine ev sahipliği yaptı. ABD Başkan yardımcısı Kamala Harris teknoloji devleri ile bir araya geldi. Beyaz Saray, yapay zeka güvenlik zirvesine ev sahipliği yaptı. ABD Başkan yardımcısı Kamala Harris sektörün önde gelen şirketleri Google, Microsoft, ve OpenAI CEO'ları ile buluştu.. Toplantıya ayaküstü uğrayan ABD Başkanı Joe Biden, teknoloji devlerinden "halkı koruyacak" adımlar atmalarını istedi. ABD Başkanı Biden, "Yaptığınız şey muazzam bir potansiyelin yanı sıra muazzam bir tehlike içeriyor. Umarım ilerlemenin yanı sıra toplumu korumak için en çok neye ihtiyacımız olduğumuz konusunda bilgilendirirsiniz." dedi. ABD yönetimi, yapay zeka yarışının risklerini azaltmak için yeni adımlar atılacağını ve bu alanda faaliyet gösterecek yeni girişimcilere 140 milyon dolar fon sağlanacağını duyurdu. Kontrolsüz bir şekilde gelişen yapay zekanın, "dolandırıcılık riskini artırabileceği ve veri gizliliğini ihlal edebileceği" uyarısı yapılıyor. Yapay zekanın 'babası' olarak tanınan bilgisayar bilimci Geoffrey Hinton, yapay zekanın tehlikelerine dikkat çekmiş, "pişmanım" diyerek geçtiğimiz gün Google'daki görevinden ayrılmıştı. Aralarında Elon Musk'ın da olduğu binden fazla teknoloji uzmanı, güvenlik önlemleri oluşturuluncaya kadar yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesine ara verilmesini talep etmişti.

Beyaz Saray'dan Rusya’nın iddiasına yanıt Haber

Beyaz Saray'dan Rusya’nın iddiasına yanıt

ABD, Rusya’nın Kremlin Sarayı’na düzenlenen saldırının arkasında ABD olduğu yönündeki iddialarını yalanladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un Kremlin Sarayı'na düzenlenen İHA saldırısının arkasında ABD'nin olduğu yönündeki iddialarına cevap verdi. Kirby, "Sizi temin ederim ki ABD'nin herhangi bir müdahalesi olmadı. Her ne ise, biz içerisinde değiliz. Peskov orada öylece yalan söylüyor” ifadelerini kullanarak, Rusya’nın iddialarını “gülünç” olarak nitelendirdi. Kirby ABD'nin Ukrayna'yı sınır ötesi saldırılar için teşvik etmediğini ve buna izin vermediğini vurgulayarak, “Kendilerini savunma şartlarını veya yürüttükleri operasyonları kesinlikle dikte etmiyoruz" dedi.      Rusya, ABD’yi suçlamıştı    Kremlin Sözcüsü Peskov yaptığı açıklamada, Kremlin Sarayı’na dün düzenlenen İHA saldırısından ABD'yi sorumlu tutmuş, "Kiev ve Washington'un bu saldırıyı reddetmesi saçmalık. Böyle saldırılara ilişkin kararlar Kiev’de değil, Washington’da alınıyor. Kiev sadece kendisine söyleneni yapıyor” demişti.      Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın Kremlin Sarayı’na düzenlenen İHA saldırısının arkasında Ukrayna’nın olduğu yönündeki iddialarını reddetmiş, "Putin'e saldırmadık. Topraklarımızda savaşıyoruz, köylerimizi ve şehirlerimizi savunuyoruz. Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Bunun için yeterli silahımız yok" demişti.      Kremlin Basın Servisinden dün yapılan açıklamada, Kremlin Sarayı'na gece saatlerinde Ukrayna tarafından 2 İHA ile saldırı girişiminde bulunulduğu, İHA’ların etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu. Saldırı "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik suikast girişimi" ve "planlı bir terör saldırısı" olarak nitelendirilmişti.

Beyaz Saray’dan TikTok yasağı için 30 gün süre    Haber

Beyaz Saray’dan TikTok yasağı için 30 gün süre   

Avrupa Komisyonu ve Kanada’nın aldığı TikTok kararının ardından ABD hükümeti de yasak için son tarihi açıkladı. Beyaz Saray, milyonlarca kullanıcısı bulunan Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’un federal kurumlara ait cihazlardan kaldırılması için 30 gün süre verdi.    Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) danışmanı Jenna Leventoff konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kongrenin sosyal medya platformlarını sansürlememesi ve Amerikan vatandaşlarının ifade özgürlüğü hakkına müdahale etmemesi gerektiğini söyledi. Leventoff, "Düşüncelerimizi, fikirlerimizi, görüşlerimizi ülke ve dünya genelindeki insanlarla paylaşmak için TikTok'u ve diğer platformları kullanma hakkına sahibiz" ifadelerini kullandı.    Batılı ülkeler, Çinli teknoloji devi ByteDance bünyesindeki TikTok’un Çin Komünist Partisi tarafından casusluk veya propaganda amacıyla kullanabileceğine yönelik endişeler nedeniyle uygulamaya kısıtlama getirmek istiyor. ABD Başkanı Joe Biden Ocak ayında imzaladığı bir kararnameyle TikTok'un hükümet tarafından verilen cihazlarda kullanılmasını yasaklanmıştı. Karar ile uygulamanın ABD Temsilciler Meclisi ve Senato’da da kullanılması yasaklanmıştı.    Kanada hükümeti, dün güvenlik risklerini gerekçe göstererek TikTok’un devlet tarafından verilen mobil cihazlarda kullanımını yasakladığını duyurmuştu. Avrupa Komisyonu ise geçtiğimiz hafta benzer bir açıklama yaparak uygulamayı yasaklamıştı.    TikTok, kişisel verileri paylaştığına ilişkin suçlamaları ve casus iddialarını birçok kez yalanlamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.