Hava Durumu

#Beştepe

Lodoshaber.Com - Beştepe haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Beştepe haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kabine deprem ve seçim gündemiyle toplanıyor Haber

Kabine deprem ve seçim gündemiyle toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, "deprem" gündemiyle toplanıyor. Beştepe'de yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, 11 ili vuran deprem bölgesindeki son durum ele alınacak. Bölgede atılması gereken adımlar masaya yatırılacak. Kalıcı konutların inşası tamamlanan kadar oluşturulacak konteyner kentler, altyapı çalışmaları ve inşa edilecek konutların projeleri ele alınacak. Bakanların, bu başlıklarda sunum yapması bekleniyor. Deprem soruşturmaları ve fahiş kira artışları da Kabine'nin gündeminde olacak. Ankara ve Diyarbakır'da deprem sonrası fahiş kira artışına soruşturmaHaberi Görüntüle SEÇİM TARİHİ İÇİN GÖZLER 10 MART'TA Kabinede ele alınacak bir diğer önemli başlık ise Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmişti. Seçimlerin bu tarihe çekilebilmesi için 2 yöntem var.. Birincisi Meclisin karar alması. İkinci ise Cumhurbaşkanı'nın anayasal hakkını kullanarak seçimleri yenilenmesi kararını vermesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci yolu izleyerek 10 Mart'ta seçimlerin yenilenmesi kararını alması bekleniyor. Kabine'de terörle mücadele ve ekonomi başta olmak üzere iç ve dış gelişmelerin de değerlendirilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek toplantının 15.00'te başlaması bekleniyor.

Yarın kabine günü: Gündemde hangi kritik maddeler var? Haber

Yarın kabine günü: Gündemde hangi kritik maddeler var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yoğun bir gündemle toplanacak. Gündemdeki konular arasında; Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme, kamu işçilerinin zam pazarlığı, yaklaşan seçimler, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği var. Bu hafta yasalaşması beklenen EYT'lilere ilişkin düzenleme kabine toplantısının ilk gündem maddesi. Kademeli prim günü şartı, aylık bağlanma katsayısına yönelik itirazların toplantıda değerlendirmesi bekleniyor.   GEÇİCİ İŞÇİYE KADRO, KAMU İŞÇİSİNE ZAM... Geçici işçilerle kadro düzenlemesine ilişkin çalışmalar da kabine toplantısında değerlendirilecek. Düzenlemenin yasalaşması ile yaklaşık 300 bin geçici işçinin ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu çalışmasına olanak sağlanacak. Kabine toplantısında 700 binden fazla kamu işçisinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zam oranları değerlendirilecek. Çalışma hayatına ilişkin başlıklarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor. NATO, YARGI PAKETİ... İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma eylemi sonrası atılacak adımlar bu çerçevede İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularına karşı izlenecek tutum toplantıda ele alınacak. Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ile Suriye ile başlatılan diyalog süreci de kabine toplantının gündem maddeleri arasında. Yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirilen terör operasyonları, seçim hazırlıkları ve önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi beklenen 7. yargı paketi kabine toplantısında değerlendirilecek gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Yılın ilk kabinesi bugün: Masada kritik başlıklar var! Haber

Yılın ilk kabinesi bugün: Masada kritik başlıklar var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda, çalışma hayatına yönelik düzenlemeler için Meclis takvimi ele alınacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini içeren kanun teklifinin, hafta başında Meclis Başkanlığı'na sunulması da gündemde. Teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinin ardından Genel Kurul süreci başlayacak. Düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılacak. SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇİŞİ Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde de adım adım sona yaklaşılıyor. AK Parti'nin hazırladığı yasa teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçenler, 1 yıl aday memur olacak. 7. YARGI PAKETİ HAZIR Kabine Toplantısı'nın gündeminde 7'inci yargı paketi de var. Düzenleme ile 'çat kapı' haciz işlemi tarihe karışacak. Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabine toplantısında yapacağı sunumun ardından paketin, Meclis'e gönderilecek. ENFLASYONLA MÜCADELEDE YOL HARİTASI Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda, enflasyonla mücadele de masada. Enflasyondaki düşüşün devamı için yol haritası da belirlenecek. Ayrıca, terörle mücadele, enerji güvenliği konusunda atılan adımlar ve dış politikadaki gelişmeler de ele alınacak.

Erdoğan ve Bahçeli, Beştepe'de görüştü! Masada neler var? Haber

Erdoğan ve Bahçeli, Beştepe'de görüştü! Masada neler var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 20 gün aradan sonra bir kez daha ittifak ortağı MHP Genel başkanı Devlet bahçeli ile bir araya geldi. İki ismin son 20 günde ikinci kez bir araya gelmesi açısından önemli bir görüşme olduğu aktarıldı. Beştepe'deki görüşme 50 dakika sürdü. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 99 adet gül takdim ederken, Erdoğan da doğum günü 1 Ocak olan Bahçeli'ye üzerinde 3 hilal figürü bulunan doğum günü pastası ikram etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'ye pastalı doğum günü sürprizi yaptı. MASADA HANGİ KONULAR VAR? Özellikle Moskova'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MİT Başkanı Hakan Fidan'ın yaptığı Suriye ile 11 yıl sonra yaptığı ilk bakanlar düzeyindeki temasla birlike gözler yeniden o bölgeye çevrilmiş durumda. Cumhur İttifakı'nın iki liderinin bu konuda görüş alış verişi yapması bekleniyor. Ekonomideki gelişmeler, enflasyon ile mücadele ve EYT kararı sonrası gelen tepkiler ve son durum masada olacak. Ancak masada olması beklenen en sıcak başlık ise 2023'te yapılacak seçimler olacak. Cumhur İttifakı'nın 2023 yol haritası hakkında iki liderin görüş alış verişinde bulunması beklentiler arasında.   SEÇİM TARİHİ ÖNE ÇEKİLECEK Mİ? Geçen hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda seçim takviminin ele alındığı biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideriyle değerlendirme yapması bekleniyor. Resmi açıklama yapılması beklenmiyor. 13 ARALIK'TA GÖRÜŞMÜŞLERDİ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı ortağı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul etmişti. İkilinin görüşmesi yaklaşık 1 saat sürmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.