Hava Durumu

#Bayram

Lodoshaber.Com - Bayram haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bayram haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da hava durumu bayramda nasıl olacak? Haber

Bursa'da hava durumu bayramda nasıl olacak?

Bursa’da bayramda hava durumu nasıl? Meteoroloji Bursa için 21 Nisan 2023 Cuma günü hava tahmin raporunu yayınladı. Şehir genelinde sabah saatlerinden itibaren bölgesel yağış geçişleri yüzünü gösterse de akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu gökyüzü hakim oluyor. Öte yandan bayramın 2. gününde yağış beklenmezken 3. gününde ise gökgürültülü sağanak yağış geçişleri görülecek. İşte Bursa için 5 günlük hava durumu detayları… Meteoroloji’nin bayramın 1. gününde Bursa tahmini yayınlanırken sağanak yağış ve sıcaklıkla ilgili uyarı geldi. İşte bayramda 3 günlük hava raporu… Haftanın son, bayramın ilk gününe 9 derecelik bir sıcaklıkla başlayan Bursa genelinde sabah saatlerinde yer yer sağanak yağışla birlikte gün doğumu yaşandı. Öğle saatlerine doğru çok bulutlu ve yer yer yağışla birlikte termometreler 11 derece seviyelerinde seyrediyor. Öğle saatlerinde Bursa genelinde bölgesel olarak gökgürültülü sağanak yağış geçişleri etkili olmaya devam ederken hava sıcaklığı 15 derece seviyelerinde. Öğle saatleri sonrası 17 derece seviyelerinde ölçülen hava sıcaklığının yanı sıra şehir genelinde gökgürültülü sağanak yağış yüzünü göstermeye devam ediyor.  Akşam saatlerine doğru da termometreler 19 derece olarak ölçülürken sağanak yağışın etkisini kaybederken gün batımı yaşanıyor. Akşam saatlerinde yağış ara verirken hava sıcaklığı 13 derece seviyelerine geriliyor. Gece saatlerinde de termometreler 12 derece seviyelerinde ölçülecek.   YARIN YAĞIŞ YOK, BAYRAMIN SON GÜNÜ YAĞIŞLI Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre Bursa genelinde bayramın ilk gününde sağanak yağış geçişleri görülürken ikinci gününde yağış ara veriyor ve son gününde yeniden yüzünü gösteriyor. Bayramın 2. günü için (CUMARTESİ) yapılan tahminlere göre, sabah saatlerinde termometreler 8 derece olarak ölçülürken çok bulutlu gökyüzüyle birlikte termometreler 20 derece seviyelerine kadar tırmanacak. Bayramın 3. gününde (PAZAR) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 9 derece seviyelerinde seyrediyor. Gün içerisinde gökgürültülü sağanak yağışla birlikte termometreler 18 dereceye kadar yükseliyor. Yeni haftanın ilk gününde ise (PAZARTESİ) sabah saatlerinde 7 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının yanı sıra şehir genelinde parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzü etkili olurken termometreler en yüksek 19 dereceyi gösterecek. Haftanın ikinci iş gününde (SALI) sabah saatlerinde termometreler 9 derece olarak ölçülürken çok bulutlu gökyüzüyle birlikte hafif sağanak yağış geçişleri etkili olurken termometreler 23 derece seviyelerinde ölçülecek.

Erbaş: “Bayramlar, paylaşma ve dayanışma günleridir” Haber

Erbaş: “Bayramlar, paylaşma ve dayanışma günleridir”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya’da Ramazan Bayramı namazını kıldırdı, ardından hutbe irad etti. Şehrin en büyük külliyesi olarak gösterilen Şeyh Edebali Camii’nde kılınan namazda vatandaşlar camiye akın etti. Kılınan namazın ve hutbenin ardından Erbaş, vatandaşlarla ilk bayramlaşmasını gerçekleştirdi. Erbaş, Ramazan Bayramı için irad ettiği hutbede, “Bugün neşe, huzur ve kardeşliğin doruğa çıktığı Ramazan Bayramı’nı idrak ediyoruz. Rahmet, bereket ayı Ramazan’dan sonra bizleri bir bayram sabahına daha ulaştıran rabbimize sonsuz hamdü semalar olsun. Bayramlar, sevgi ve saygının, ülfet ve muhabbetin, şefkat ve merhametin, vefa ve sadakatin zirve yaptığı günlerdir. Öyleyse, bugün, varlık sebebimiz olan anne babamızın ellerini hürmetle öpüp dualarını alalım. Mütebessim yüzlerimizle hayatın yükünü paylaştığımız eşimize sevgimizi gösterelim. Tatlı sözlerimizle göz aydınlığı çocuklarımızı bayram sevincine ortak edelim. Akraba ve komşularımızı ziyaret edip, bayramın neşesini çoğaltalım. Geçmişlerimizi hayır ve rahmetle yad edip, dualarımızdan onları da nasiplendirelim” dedi.        “Bayramlar, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma günleridir”    Erbaş, “Bayramlar, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma günleridir. Öyleyse yetimlerin ve öksüzlerin ışıl ışıl gözlerine bayram sevinci taşıyalım. Muhtaca, mağdura, kimsesize el uzatıp, onlara da bayramın huzurunu ve mutluluğunu tattıralım.  Bayramın coşkusunu, hanelerimizden başlayarak, binalarımıza, mahallelerimize, şehirlerimize, ülkemize ve tüm dünyaya taşıyalım. Yeryüzündeki bütün mazlum ve mağdur kardeşlerimizin özgürce bayram yapabilmeleri için dua edelim. Edelim ki bayramımız bayram olsun. Bayramlar, birlik, beraberlik ve kardeşlik günleridir. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de, “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin” buyurmaktadır. O halde bugün dargınlıklara, küskünlüklere son verelim. Bir mümin olarak başta ailemiz olmak üzere dargın olanların arasını düzeltmek için çaba gösterelim. Şefkat ve muhabbetle yüreklerimizi birbirimize açalım. Birlik olalım, kardeş olalım, kardeşler topluluğu inşa edelim. Edelim ki, bayramımız bayram olsun” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.