Hava Durumu

#Avrupa Parlementosu

Lodoshaber.Com - Avrupa Parlementosu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Avrupa Parlementosu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Terör örgütü PKK yandaşları AP oturumunu sabote etti Haber

Terör örgütü PKK yandaşları AP oturumunu sabote etti

Fransa’nın Strazburg şehrinde Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Genel Kurul oturumları devam ederken, ziyaretçi balkonuna gelen bir grup terör örgütü PKK destekçisi AP’de devam eden ekonomi konulu oturumu sabote etti. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açarak sloganlar atan terör örgütü yandaşları, oturumun askıya alınmasına neden oldu. Genel Kurul salonunda bağırmaya ve slogan atmaya başlayan grup ardından cam balkonda eyleme devam etti. AP güvenlik birimleri eylemcilere müdahale etti, ancak camların kırılma riski ve yaralanma tehlikesine karşı AP üyeleri salondan çıkarıldı. AP Başkanı Roberta Metsola eyleme sert tepki gösterdi. Güvenliğin sağlanmasının ardından yeniden başlatılan oturumu açan Metsola, “Bildiğiniz gibi bu sabah Genel Kurulda bir güvenlik sorunu yaşadık. Şahıslar parlamentoya ziyaretçi olarak girdiler. Misafirlere ayrılan kısımda bir gösteri yaptılar ve dışarı çıkma emirlerini dikkate almadılar. Bu gösteri sırasında ciddi yaralanma riski vardı ama bu olmadı. Sonuç itibariyle tüm göstericiler AP binasını terk etti. Güvenlik servisimiz harika çalıştı. Zor şartlarda başarılı bir iş çıkardılar’’ dedi. “Umdukları reklamı yapmayacağım” AP’nin ifade özgürlüğünü ve gösteri hakkı için savaştığına dikkat çeken Metsola, “Ama her gösteri kurallara uymak zorundadır. Demokratik oturumları engelleyemez. Parlamentonun ilgisini böyle çekemezler. Biz açık ve erişilebilir bir parlamentoyuz ama konuları sakince münazara ederiz ve karara bağlanır ama bunu tehdit altında yapmayız” dedi. Metsola ortamı yatıştırmak için kendisine destek olan AP Bulgaristan Milletvekili İlhan Küçük’e de kürsüden bizzat teşekkür etti. Eylem nedeniyle yapılamayan oturumların ertelenmesine karar verildi. Öte yandan terör örgütü PKK, 2002'den bu yana Avrupa Birliği’nin (AB) terör listesinde yer alıyor.

Avrupa Parlamentosu'ndaki yolsuzluk skandalı Polonya'ya uzandı Haber

Avrupa Parlamentosu'ndaki yolsuzluk skandalı Polonya'ya uzandı

Basın tarafından Qatargate olarak da adlandırılan Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) yolsuzluk ve kara para aklama skandalı ile ilgili soruşturma devam ederken, Belçikalı savcıların, söz konusu soruşturma kapsamında kontrol ettiği 60 kişilik listede, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi’nden (PiS) 2 milletvekilinin yer aldığı açıklandı. Polonya basını, söz konusu milletvekillerinin PiS kontenjanında AP’de görevli olan Tomasz Poreba ve Ryszard Czarnecki olduğunu ifade etti. Ekim 2016’da Katar'ın Brüksel Büyükelçisi ve Avrupa Birliği Misyon Şefi Ali bin Jassim Al-Thani ile bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıkan Poreba, söz konusu görüşmenin Katar ile Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Partisi arasındaki işbirliğinin yanı sıra AP Polonya delegasyonu ile işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştiğini söyledi. Görüşmenin bir nezaket görüşmesi olduğunu, görüşmeye ilişkin bilgilerin internet sayfasında da bulunabileceğini ifade eden Poreba, AP milletvekilliği süresince Katar, Fas ve Mauritius'a giden hiçbir delegasyonda yer almadığını belirtti. Poreba, bugüne kadar Katar'a yalnızca bir kere, 2022 Dünya Kupası döneminde gittiğini kaydetti. Belçikalı savcıların listesinde adı geçen bir diğer AP milletvekili Czarnecki'nin ise Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Doha Forum'una birkaç kere katıldığını aktaran Polonya basını, Czarnecki'nin bugüne kadar hangi amaçlarla, kaç kere Katar'a gittiğine ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktığını bildirdi. Öte yandan, Avrupa Birliği’nin (AB) Polonya'nın fonlarını "hukukun egemenliği ilkesini çiğnediği" gerekçesiyle bloke etmesinin ideolojik olduğunu dile getiren Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki dahil iktidar partisi üyeleri, Avrupa Parlamentosu'nda rüşvet skandalının patlak vermesinin ardından böylesi bir AB ve Avrupa Parlamentosu'nun Polonya'ya hukukun üstünlüğü dersi veremeyeceğini belirtmişti. Polonya basını, rüşvet soruşturmasında iktidar partisi PiS kontenjanından seçilen iki AP milletvekilinin adının geçmesi Polonya hükümetini zora sokabileceği ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.