Hava Durumu

#Avrupa Parlamentosu

Lodoshaber.Com - Avrupa Parlamentosu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Avrupa Parlamentosu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

AP yolsuzluk davasında son tutukluya da şartlı tahliye Haber

AP yolsuzluk davasında son tutukluya da şartlı tahliye

Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) yolsuzluk ve kara para aklama skandalı ile ilgili soruşturma devam ederken, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan son şüpheli hakkında da şartlı tahliye kararı verildi. AP’nin eski üyeleri Antonio Panzeri ve Marc Tarabella’nın ardından AP’nin eski Başkan Yardımcısı Eva Kaili’nin de şartlı tahliye olacağı açıklandı.    Belçika Federal Savcılık Sözcüsü Antoon Schotsaert yaptığı açıklamada, Kaili'nin Belçika’nın başkenti Brüksel'deki ikametinde kalacağını ve elektronik kelepçe takacağını ifade etti.    Basın tarafından Qatargate olarak da adlandırılan ve Avrupa Birliği'ni (AB) sarsan yolsuzluk ve kara para aklama skandalı sonrası açılan soruşturma kapsamında yüklü miktarda nakit para ile suçüstü yakalandığı iddia edilen Kaili tutuklanmıştı. Kaili’nin iki kez yaptığı tahliye başvurusu ise reddedilmişti.    Kaili’den önce ise Belçika adli makamları ile anlaşma yaparak “itirafçı” statüsü kazanan eski AP üyesi Panzeri hakkında geçtiğimiz hafta, dün ise eski AP üyesi Marc Tarabella hakkında şartlı tahliye kararı verilmişti. AP yolsuzluk ve kara para aklama skandalı ile ilgili soruşturmada Kaili hakkındaki karar ile tüm tutukluları tahliye edilmiş oldu.      Ne olmuştu?    Belçika'da geçtiğimiz yıl 9 Aralık’ta yolsuzluk ve kara para aklama soruşturmasında başkent Brüksel'de 16 ayrı operasyon gerçekleştirilmiş, Katar’ın AP'nin kararlarını etkilemek amacıyla stratejik konumdaki kişilere rüşvet verdiği iddia edilmişti. AP'nin 14 başkan yardımcısından biri olan eski Yunan milletvekili Eva Kaili, İtalyan Articolo Uno Partisi üyesi Pier-Antonio Panzeri, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Luca Visentini ve Sosyalistler ve Demokratlar Grubundan (S&D) asistan Francesco Giorgi yolsuzluk soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmıştı.    Polis tarafından yapılan baskınlarda 1 buçuk milyon euro ele geçirilmişti. AP’nin 8 yıldır üyesi olan Kaili, AP Başkanı Metsola tarafından görevden alınmıştı. Kaili ayrıca AP’deki Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyeliğinden de uzaklaştırılırken, Yunanistan'ın merkez solundaki Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) Partisi'nden ihraç edilmişti. Yunan makamları Kaili'ye, eşine ve yakın aile üyelerine ait mal varlıklarını dondurmuştu.

Bakan Nebati AP'de konuştu: Ulaştığımız başarıları... Haber

Bakan Nebati AP'de konuştu: Ulaştığımız başarıları...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrupa Parlamentosu'nda “Küresel Belirsizlik Döneminde, Yeni Olanaklar ve Çözümler: Türkiye Ekonomi Modeli” konulu panelde konuşma yaptı. Bakan Nebati "Panelde, Modelimiz ile dünyada oldukça zorlu geçen bir yılda ulaştığımız başarıları katılımcılarla paylaştık. Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki tahıl koridoru girişiminin dünya gıda arz güvenliğine sağladığı katkıyı vurguladık" dedi. Bakan Nebati'nin açıklamaları ana hatlarıyla şöyle: "Bugün, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda, birçok parlamenterin, AB Komisyonu yetkililerinin, akademisyenlerin, iş dünyası ve diplomatik çevrelerin katılımıyla gerçekleşen "Türkiye Ekonomi Modeli” konulu panelde bir konuşma gerçekleştirdik. Panelde, Modelimiz ile dünyada oldukça zorlu geçen bir yılda ulaştığımız başarıları katılımcılarla paylaştık. Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki tahıl koridoru girişiminin dünya gıda arz güvenliğine sağladığı katkıyı vurguladık. Gözden KaçmasınYılın ilk enflasyon raporu tanıtıldı! İşte 2023 yılı enflasyon tahminiHaberi Görüntüle Ülkemize özgü dinamikleri gözeterek devreye aldığımız modelimizin, Avrupa Parlamentosu'nda detayları ile ele alınması, AB Komisyonu yetkilileri ve parlamenterler tarafından yoğun ilgi görmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir."

AP Başkanı Metsola, aldığı hediyeleri itiraf etti! Haber

AP Başkanı Metsola, aldığı hediyeleri itiraf etti!

Avrupa Parlamentosu’nu (AP) sarsan yolsuzluk ve kara para skandalının ardından AP Başkanı Roberta Metsola'nın aldığı hediyeleri ilk kez beyan ettiği bildirildi.      Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yaşanan yolsuzluk skandalının yankıları devam ederken, AP Başkanı Maltalı siyasetçi Roberta Metsola’nın, AP üyeliği ve AP Başkanlığı döneminde kendisine sunulan hediyeleri beyan eden bir listeyi resmi kayıtlara geçmek üzere ilgili makamlara sunduğu bildirildi. Belçika basınında yer alan haberlere göre Metsola’nın bu süre zarfında aldığı 142 hediyeden 125 tanesini yasal koşullar gereği beyan etmesi gereken süre içinde beyan etmediği aktarıldı. AP üyelerinin karıştığı yolsuzluk skandalından sonra "AP üyelerinden daha fazla şeffaflık" isteyen Metsola’nın aldığı hediyeleri zamanında beyan etmeyip skandal üzerine tek liste halinde sunması eleştirilere neden oldu.        "Eski başkanlar da yapmamıştı"    AP Başkanı Roberta Metsola’nın resmi makamlara hediye listesini sunduğunun açıklanmasının ardından AP Başkanlık kabinesi yöneltilen eleştirilere karşı AP Başkanlarının bugüne kadar bu tarz bir beyanatı yapmadıkları, bu nedenle mevcut başkan Metsola’nın da bu beyanı zamanında yapma yoluna gitmediği savunmasını yaptığı iddia edildi. Haberde AP Başkanlık Sözcülüğünün, "Önceki başkanlar yapmadığı için kendisi de bu geleneği sürdürdü" dediği ancak AP Başkanlarının aldıkları hediyelerin listesini ve açıklamalarını en geç aynı ayın sonunda yazılı olarak beyan etme zorunlulukları bulunduğu aktarıldı.

AP'de 2 milletvekilinin daha dokunulmazlığının kaldırılması için süreç başlatıldı Haber

AP'de 2 milletvekilinin daha dokunulmazlığının kaldırılması için süreç başlatıldı

Basın tarafından Qatargate olarak adlandırılan Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) yolsuzluk ve kara para aklama skandalı ile ilgili 2 milletvekili daha mercek altına alındı. Fransa’nın Strazburg kentinde yılın ilk AP Genel Kurul’unun açılış konuşmasını yapan AP Başkanı Roberto Metsola, Belçika makamlarının İtalyan milletvekili Andrea Cozzolino ve Belçikalı milletvekili Marc Tarabella'nın Qatargate skandalı ile ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep ettiğini ve söz konusu sürecin başladığını açıkladı. Metsola konuşmasında ayrıca, "daha fazla şeffaflık" ve "hesap verebilirlik" sağlama sözü verdi. Yaklaşık 1 ay sürmesi beklenen süreç kapsamında, AP’nin Hukuk İşleri Komitesi talepleri inceleyecek ve ardından gelecek ay yapılacak oturumda oylamaya sunacak. Dokunulmazlıkların kaldırılması işleminin 13 Şubat’a kadar tamamlanması bekleniyor. Tarabella ve Cozzolino, avukatları aracılığıyla masum olduklarını belirterek, dokunulmazlıklarından feragat ederek, Belçika makamlarının sorularını yanıtlamaya hazır olduklarını belirttiler. Soruşturmaya yakın bir kaynak, Demokratlar Grubundan (S&D) asistan Francesco Giorgi’nin rüşvet aldığını itiraf ettiğini öne sürerek, Tarabella'nın Katar'dan para aldığından şüphelendiğini dile getirdiğini aktardı. Qatargate Belçika'da 9 Aralık’ta yolsuzluk ve kara para aklama soruşturmasında başkent Brüksel'de 16 ayrı operasyon gerçekleştirilmiş, Katar’ın AP'nin kararlarını etkilemek amacıyla stratejik konumdaki kişilere rüşvet verdiği iddia edilmişti. AP'nin 14 başkan yardımcısından biri olan eski Yunan milletvekili Eva Kaili, İtalyan Articolo Uno Partisi üyesi Pier-Antonio Panzeri, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Luca Visentini ve Sosyalistler ve Demokratlar Grubundan (S&D) asistan Francesco Giorgi yolsuzluk soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmıştı. Polis tarafından yapılan baskınlarda 1,5 milyon euro ele geçirilmişti. AP’nin 8 yıldır üyesi olan Kaili, AP Başkanı Metsola tarafından görevden alınmıştı. Kaili ayrıca AP’deki Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyeliğinden de uzaklaştırılırken, Yunanistan'ın merkez solundaki Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) Partisi'nden ihraç edilmişti. Yunan makamları Kaili'ye, eşine ve yakın aile üyelerine ait mal varlıklarını dondurmuştu. Öte yandan, geçtiğimiz sene aralık ayında Belçika'nın devlet güvenlik teşkilatı VSSE’nin diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin de yardımıyla bir yılı aşkın süredir yolsuzluk iddialarına yönelik bir soruşturma üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.