Hava Durumu

#Atölye

Lodoshaber.Com - Atölye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Atölye haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İnegöl’de Gastronomi Atölyesine başvurular start aldı Haber

İnegöl’de Gastronomi Atölyesine başvurular start aldı

Bursa'da İnegöl Belediyesi, 2 haftalık sömestr tatilinde çocuklar ve anneleri için özel bir etkinlik hazırladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 15 Tatil Anne Çocuk Gastronomi Atölyesi etkinliği gerçekleştirilecek. Kayıtları 25-30 Ocak tarihleri arasında alınacak etkinlik, 31 Ocak 02 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.    Çocuklar ve anneleri, etkinlik çerçevesinde İnegöl köfteli pizza yapacak. Başvuruların alınmasının ardından 31 Ocak Salı günü başlayacak atölye çalışması, 3 gün boyunca 14.00’da gerçekleştirilecek. 15 Tatil Anne Çocuk Gastronomi Atölyesi için kayıtlar İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinden, ayrıca 0 224 713 70 55 numaralı telefondan yapılabilecek. BAŞKAN ALPER TABAN     Belediye Başkanı Alper Taban, 6-9 yaş aralığındaki çocuklar ile annelerinin katılacağı etkinliğe ilişkin açıklama yaparak çocuklara ve annelerine davette bulundu. Kontenjanın sınırlı olacağı etkinlik için katılmak isteyenlerin zaman kaybetmeden kayıt yaptırmasını isteyen Başkan Taban, “15 tatili öğrencilerimiz ve velilerimizle renkli bir etkinlikle kutlamak istedik. Gastro İnegöl çalışmalarımıza da dikkat çekmek adına lezzetli bir çalışma ile velilerimiz ve öğrencilerimizi buluşturacağız. Etkinliğe katılmak isteyenler bugün itibariyle kayıtlarını yaptırabilirler. İnegöl’ümüzün küçük aşçıları ve annelerinin hünerlerini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Ahşabı 12 yıldır sanata dönüştürüyor Haber

Ahşabı 12 yıldır sanata dönüştürüyor

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Mehmet Kiriş, atölyeye dönüştürdüğü evinde 12 yıldır ahşabı sanata dönüştürüyor.    Unutulmaya yüz tutan ahşap oyma sanatının son nesil ustalarından 59 yaşındaki Mehmet Kiriş atölyeye dönüştürdüğü evinin bir odasında ahşabı sanata dönüştürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2015 yılında unutulmaya yüz tutmuş sanat dalı kategorisinden yaşayan canlı hazine ödülüne layık görülen Kiriş bir taraftan ahşaba şekil verirken diğer taraftan da sanatın gelecek nesillere aktarılması için mücadele ediyor.      “Ağırlıklı olarak da hat çalışmaları yapıyorum”    12 yıl önce uzun yıllar faaliyet gösterdiği inşaat sektörünü bırakarak ahşap oyma hat sanatı ile uğraşmaya başladığını kaydeden Kiriş, ”İnşaat sektörü ile uğraşırken tamamen bırakıp ahşap oyma hat sanatına ilgi duymaya başladım. 12 yıldır  bu sanatla uğraşmaktayım. Battalgazi ilçesinde home ofis şeklindeki atölyemde bu sanatımı icra ediyorum. Sanatımıza ilgi duyan seven çıraklarımıza da buraya davet ederek özel olarak ilgilenip ahşap oyma sanatının gelecek nesillere ulaşmasına destek veriyorum. Hatlarımız ağırlıklı olarak tablo tarzı yapıyoruz. Genel olarak da hat çalışmaları yapıyorum. İlerleyen süreç içerisinde manzara çiçek benzeri tablolara da başladık. Şuan manzara, çiçek ve hat sanatına devam ediyoruz. Sanatımız mali olarak yüksek olsa da maalesef destek bulamıyoruz. Kurs dahi açamıyoruz. Yetkililerden bu konu ile de ilgilenmelerini İslam sanatına destek vermelerini özellikle istirham ediyoruz. Çırak olarak talep çok. Fakat home ofis kullandığım için çalıştığım mekan bana yetiyor. Daha geniş kitlelere eğitim verebilmek ve sanatımızın yaşayabilmesi için yetkililerin desteğine ihtiyacımız var“ dedi.

Matematik önyargısı atölyede kırılıyor Haber

Matematik önyargısı atölyede kırılıyor

Antalya Bilim Merkezi’nin matematik atölyesine gelen öğrenciler, okullarında olmayan yöntemlerle ve eğlenceli çalışmalarla bu derse olan önyargılarından kurtuluyorlar.  Dokuma Park’taki Antalya Bilim Merkezi’nin matematik atölyesine gelen öğrenciler, okullarında olmayan yöntemlerle eğlenceli çalışmalarla bu derse olan önyargılarından arınıyor. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyine farklı konularda beyin cimnastiği yaptıran matematik oyunları oynayan çocuklar, okullarındaki dersler zorlaştıkça bu dersi yapamayacakları endişelerinden kurtularak evlerine dönüyor.    Zeka oyunlarıyla beyin cimnastiği  İlkokula geometrik şekiller ve çeşitli sayılarla ilgili etkinlikler, ortaokula asal sayılar, origami, devre kurmayla ilgili matematik, liselilere de sudoku benzeri oyunlar, sihirli kare, akıllı zeka oyunları yaptırılıyor. Kendi Pisagor teoremlerini oluşturmak gibi akıl ve zeka oyunlarıyla beyin cimnastiği yapıyorlar. Lise düzeyinde öğretilen Pascal üçgeni gibi konular, ortaokul düzeyine basitleştirilmiş şekilde sunuluyor.  Okuldaki müfredattan kopmadan, öğrencilerin gördükleri derslerin derinlerine indikleri ve ilk kez görecekleri eğitimi verdiklerini belirten atölye lideri Duygu Ecem, matematiğe karşı ön yargıyı kırmak isteyenlerin geldiğini söyledi. Her çocuk matematiği severek eğitime başladığını belirten Ecem, “Sonrasında yaşı büyüyüp dersler zorlaşınca, bir de okul, arkadaşları ve öğretmen faktörü de olumsuzlaşırsa etkileniyorlar. Seçtikleri mesleklerde matematiğin ne kadar önemli olduğunu anlatıyorum. Matematiğin mutfağına girdiği ve mantığını anladıkları zaman kendilerine olan güvenleri geri geliyor. Bu önyargıyı burada kırıyoruz. Öğrenciler buradan eğlenerek çıkıyor’ diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.