Hava Durumu

#Ankara

Lodoshaber.Com - Ankara haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ankara haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

29 Ağustos günü Ankara'da pil hücresi fabrikası açılacak! Haber

29 Ağustos günü Ankara'da pil hücresi fabrikası açılacak!

Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş.'nin Ankara Polatlı Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa ettiği Lityum İyon Pil Hücresi Giga Fabrikası, 29 Ağustos'ta yapılacak açılışla hizmete girecek. Lityum- demir fosfat bazlı prizmatik pil hücresi ile batarya tipi enerji depolama ürün ve sistemlerinin üretileceği Giga fabrikası, Türkiye'nin enerji depolama alanındaki ilk özel sektör sermayeli yatırımı olma özelliği taşıyor. 2021- 2025 yılları arasında toplam 272 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı fabrikanın, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Orta ve Yakın Doğu ile Türki Cumhuriyetlerin enerji depolama alanındaki ihtiyaçlarına cevap vererek, bölge ülkelerinin küresel emisyon hedeflerine ulaşmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. İlk fazı Ağustos 2023'te hizmete başlayan ve tüm fazlarının tamamlanmasının ardından toplam 600 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın tüm fazlarının 2024 yılı içerisinde devreye alınması planlanıyor. 'GLOBAL RAKİPLERİMİZE FARK ATMAK İSTİYORUZ' Açılış öncesi fabrikada düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, Polatlı'da açılacak fabrikanın Türkiye'nin enerji alanında dışa bağımlılığını azaltmaya katkı sağlayacağını belirtti. Fabrikada; enerji tesisleri, endüstriyel tesisler, şarj istasyonları ve ev tipi enerji depolama sistemleri gibi farklı enerji depolama sistemi sağlayıcılarının üretileceğini söyleyen Aslanhan, "Bu bizim Türkiye'deki ilk fabrikamız. Bu yılın şubat ayında Amerika'daki yatırımımıza da başladık. Amerika'da bu alanda hiç fabrika yok. Türkiye bu konuda Amerika'nın bir sıfır önünde. Bunu çok rahat söyleyebiliriz. Amerika'dan yaklaşık 1 milyar dolara yakın teşvik alıyoruz. Kontrolmatik olarak global rakiplerimize fark atmak istiyoruz. Yeni bir devirde önemli bir oyuncu olmak istiyoruz. Polatlı'nın coğrafi konumu ve ikliminin batarya üretimine uygun olması nedeniyle burayı bir üs belirledik. Hedefimiz bu fabrikayı yılda 365 gün çalıştırmak" dedi.

Ankaralılara güzel haberi Bakan Özhaseki duyurdu! Haber

Ankaralılara güzel haberi Bakan Özhaseki duyurdu!

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü, dip çamurunun temizlenmesinin ardından yeniden canlıların yaşam merkezi oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Temizlenerek eski güzelliğine kavuşan Mogan Gölü, su canlıları ve kuşların yaşam alanı olmaya devam ederken vatandaşlarımız için de keyifli vakit geçirebilecekleri bir sosyal yaşam alanı oldu.” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan Mogan Gölü Dip ÇamuruTemizleme Projesiyle Mogan Gölü’nden 3 milyon 500 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı. 2 etaptan oluşan dip çamuru temizleme çalışmalarıyla canlı florası korunurken, gölün etrafında da çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Yapılan temizliğin ardından yeniden binlerce canlının yaşam merkezine dönen Mogan Gölü, Başkentlilerin de keyifle vakit geçirdikleri alan oldu. Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yayımladığı paylaşımda, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın ortak çalışması olarak 2016 yılında başlattığımız Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesi ile 3 milyon 500 bin metreküp dip çamuru çıkardık. Bu çalışma ile eski güzelliğine kavuşan Mogan Gölü, hem su canlıları ve kuşların yaşam alanı olmaya devam ediyor hem de çevresinde yaptığımız, çocuk oyun parkları, dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla vatandaşlarımız için keyifli vakit geçirebilecekleri bir sosyal yaşam alanı oldu.” İfadelerini kullandı. “ÇOK TEMİZ VE FERAHLATICI BİR YER” Mogan Gölü’nün çamurunun temizlenmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması vatandaşları da mutlu etti. Yapılan çalışmalardan memnun kalan vatandaşlar, bölgede kurulan çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarında keyifli vakit geçirdiklerini belirterek, “Eski halinde sazlık daha çoktu ve kokusu vardı. Ama şimdi mola veriyoruz, yemeğimizi yiyoruz, çocuğumuzu gezdiriyoruz. Yapılan bu iyileştirmeler hem bizler için, hem de su canlıları için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Yürüyüş ve bisiklet alanları çok güzel. Yurt dışından bir fark göremiyorum. Çok temiz ve ferahlatıcı bir yer.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.