Hava Durumu

#Anka

Lodoshaber.Com - Anka haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Anka haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

 ANKA-III bu hafta gökyüzü ile buluşacak Haber

 ANKA-III bu hafta gökyüzü ile buluşacak

TCG Anadolu ve yenilenen Altay tankının ardından Türk Savunma Sanayii’nin yeni üyeleri görücüye çıktı. TUSAŞ tarafından üretilen insansız hava aracı Anka III’e de ilgi yoğundu. ANKA-III ile ilgili açıklamalarda bulunan TUSAŞ İHA’lardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız ANKA-III’ün bu hafta gökyüzü ile buluşmasını beklediklerini açıkladı.    ANKA-III ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız, “Uçağımızın kuyruksuz olma nedeni radar izini düşürmek, görünürlüğünü azaltmak. Bu şekilde düşman hedeflerine görünmeden yaklaşabilmek ve işini görmesi için kuyruksuz bir uçak yaptık. Tabi kuyruksuz uçak yapmanın bazı zorlukları da var. Böyle bir uçağın kumandası artık mühendislik olmaktan çıkıp bir sanata dönüştürüyor. Uçağımızın 7 tona yakın bir ağırlığı var. Turbo fan bir motorla beraber uçuyor. Çok çevik, manevra kabiliyetine sahip bir uçak değil ama biz bu uçakta özellikle görünmezlik yeteneğini vurguluyoruz. Onu optimize ediyoruz. F-16 uçaklarının hava-yer görevlerini icra ettiğimiz bir uçağımız. Altındaki silah yuvalarında bin 300 kilo mühimmatı orada taşıma yeteneğine sahip. Gövde altlarında bir kanat altlarında ikişer tane olmak üzere 5 tane silah istasyonu var” ifadelerini kullandı.      ANKA-III projesinin çok kısa bir zaman dilimi içerisinde faaliyet geçtiğini belirten Yıldız, “Geçen sene 2022 yılının ocak ayında bunun yönetim kurulu kararı çıktı. Nasip olurda bir hafta içinde uçağımızı uçurursak bu uçağımız 16 ayda hayata geçmiş olacak. Bizim bunu bu kadar hızlı yapmamızın nedeni geçmişin mirasını iyi kullanmamızdan kaynaklı. ANKA uçağının envantere girmesi çok uzun sürmüştü ama ANKA’nın mirası üzerine 18 ayda Aksungur’u yaptık. Bu uçak da 16 içerisinde uçmuş olacak inşallah. Şu an taksi testlerini yapıyoruz birkaç sorunumuz var; sorunu tespit ettik, çözüyoruz. Bugün törenden dolayı çalışamadık. Yarın onları bitirmiş olacağız. Bir sıkıntı çıkmazsa bir hafta içerisinde uçuşa hazır hale geleceğiz” diye konuştu.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: Sırada ANKA-3 var! Haber

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: Sırada ANKA-3 var!

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye Yüzyılı'nda milletimize olan sözümüzü tuttuk. MMU ve HÜRJET taksi yaptı, ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA 3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Binlerce çalışma arkadaşımız ve iş ortaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerimizi Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.  Temel Kotil daha önce CNN Türk'e yaptığı açıklamada"Uçağın kuyruğunu kaldırdığınız zaman radyo dalgalarının yansıyacağı yeri ortadan kaldırıyorsunuz. Kuyruk olmazsa gitmiyor. Kuyruksuz yapmak zor. Kuyruk gidince uçağın stabilitesi bozuluyor. Biz onun küçük modelini yaptık uçurduk. Pilot kendi füzesini ateşliyor, yanından giden insansızın füzesini de ateşliyor. Onun için ANKA 3 bu amaçla yapılıyor. Mart ya da Nisan olur. Sözümüz var. Ölümüne çalışıyoruz. Çok büyük kazanım var, ciddi sayıda mühendis yetişti. Bu acele acele yapılınca bir sürü insan yetişti. En büyük başarı insanlar. Türkiye şu anda TUSAŞ 6000 mühendis kazandırdı. Eğitilmiş insanınız varsa her şeyi yaparsınız. Almanya nasıl kendini toparladı, insanı vardı, insan kazandık" demişti.  ANKA-3'ÜN ÖZELLİKLERİ ANKA insansız hava aracı platformu üzerinden geliştirilen ANKA-3 jet motorlu İHA’nın, kuyruk tasarımında herhangi bir yatay ve dikey stabilize bulunmaması, silah istasyonun gövde içinde barındırması sayesinde düşük radar izine sahip olacağı değerlendirmektedir. Yaklaşık 0.7 mach (800 km/s) hıza ve 7 tona varan kalkış ağırlığına, kanat altı silah istasyonlarıyla yüksek yük taşıma kapasitesine sahip olan ANKA-3, Türkiye’nin yeni nesil insansız hava araçlarında geldiği yeri göstermesi açısından oldukça önemli bir yere sahip olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.