Hava Durumu

#Açık Artırma

Lodoshaber.Com - Açık Artırma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Açık Artırma haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Michael Jordan'ın NBA finali ayakkabıları açık artırmada! Haber

Michael Jordan'ın NBA finali ayakkabıları açık artırmada!

Michael Jordan'ın 1998 yılındaki NBA final maçında giydiği ayakkabı, açık artırmaya çıkarılıyor. Ayakkabının 4 milyon dolara satılarak müzayede rekoru kırması bekleniyor. Jordan'a maçı kazandıran ayakkabı, önümüzdeki ay New York'taki Sotheby's Müzayede Evi'nde satılacak. 3-11 Nisan tarihleri arasında online olarak açık artırmaya çıkarılacak ayakkabının 4 milyon dolar civarında satılması bekleniyor. Jordan'ın kariyerinin başlarındayken giydiği bir başka spor ayakkabı, 2021 yılında yapılan açık artırmada, 1,47 milyon dolara satılmıştı. İlk kez bir spor ayakkabı 1 milyon doların üzerinde satılarak o dönemde rekor kırılmıştı. Şimdi bu rekorun geçilmesi bekleniyor. 2023, JORDAN YILI İLAN EDİLDİ Satış, NBA yıldızının 23 numaralı ikonik formasına atıfta bulunan "Jordan Yılı"nda gerçekleşecek. Ocak ayında Air Jordan, rap şarkıcısı The Notorious B.I.G. anısına tasarlanan 13 çift retro spor ayakkabıyı açık artırmaya çıkarmak için Sotheby's ile ortaklık kurdu. Tüm ayakkabılar, 5 bin dolarlık satış tahminlerini kat kat aştı ve en yüksek satış 32 bin dolardan fazla oldu. FORMA SATIŞI TARİHE GEÇTİ Geçen yıl, yine 1998 finallerinde Jordan'ın giydiği birinci maç forması, Sotheby's müzayedesinde 10,1 milyon dolara alıcı bulduğunda müzayedede satılan en pahalı spor hatırası olarak tarihe geçti. Sotheby'nin sokak giyimi ve modern koleksiyon ürünleri başkanı Brahm Wachter, yaptığı basın açıklamasında, "Michael Jordan'ın giydiği spor hatıralarının, piyasadaki en seçkin ve gıpta ile bakılan ürünler olduğu defalarca kanıtlandı. Ancak, 2022'de Game 1 formasının rekor kıran satışında görüldüğü gibi, 'Last Dance' sezonundaki öğeler daha büyük ölçekte ve büyüklükte" diye konuştu. Michael Jordan liderliğindeki Chicago Bulls'un 1997-98 sezonunda NBA şampiyonluğuna altıncı kez ulaşmak için verdiği mücadele dönemi, Last Dance (Son Dans) olarak adlandırılıyor. The Last Dance (Son Dans) isimli 2020 yapımı belgesel de Jordan'ın şampiyonluk için son kez verdiği bu mücadeleyi anlatıyor.

TOGG ilk 2023 aracı NFT'leyip açık artırma ile satacak Haber

TOGG ilk 2023 aracı NFT'leyip açık artırma ile satacak

Togg, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak üretilen "100. Yıl Özel Seri" NFT koleksiyonunun detaylarını paylaştı. Dijital deneyim platformu Trumore üzerinden NFT satın alan kullanıcılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak üretilen "100. Yıl Özel Seri" Togg Akıllı Cihazları için ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasını belirleme hakkı da kazanacak.        Togg, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak üretilen "100. Yıl Özel Seri" NFT koleksiyonunun detaylarını dijital deneyim platformu Trumore üzerinden paylaştı. Togg açıklamasına göre, Togg, "100. Yıl Özel Seri" NFT koleksiyonunu açık artırma yöntemiyle kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. 5-15 Şubat tarihleri arasında yapılacak açık artırmada NFT satın alanlar, 2023 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında kullanıcılarına teslim edilecek "100. Yıl Özel Seri" Togg Akıllı Cihazları için ön siparişe katılma ve sıralamasını belirleme hakkı da elde edecek.  Trumore üzerinden...     Togg'un dijital deneyim platformu Trumore üzerinden yenilikçi biçimde tanıtımına başladığı 2023 adet NFT için teklif verme süreci 5 Şubat'ta başlayacak ve 15 Şubat'a kadar sürecek. Uygulamayı indirip Tru.ID oluşturan kullanıcılar, dijital varlık cüzdanlarına aktardıkları Avax dijital varlıklarıyla yine aynı alanda yer alacak "NFT Alım Platformu" üzerinden sadece bir NFT için teklif verebilecek.      Açık artırma süresince ilgilenilen NFT'ye en yüksek teklifin verilmesi durumunda, ön sipariş hakkı teklifi verene ait olacak. Kullanıcılar uygulamadaki "hemen satın al" seçeneği sayesinde, ilgilendikleri NFT'ye açık artırma süresinin bitmesini beklemeden de sahip olabilecek.

Bunu da gördük: Açık artırmayla kiralık ev! Haber

Bunu da gördük: Açık artırmayla kiralık ev!

İstanbul'da artan kiralar yeni sorunları da beraberinde getiriyor. Emlak uzmanlarına göre İstanbul'da bazı kiralık daireler açık artırmayla verilmeye başlandı. Öyle ki sadece kiralık değil, satılık dairelerin fiyatlarında da yüzde 15'lik bir artış söz konusu. Kiralık daire bulmanın zor olduğu İstanbul'da artık açık artırmayla ev kiralandığı iddia edildi. 2022 yılında sadece İstanbul'da kiralık konut fiyatları yüzde 140'tan fazla arttı. Emlak uzmanlarına göre merkez ilçelerde 10 bin liranın altında kiralık daire neredeyse bulunamıyor. İddiaya göre emlakçılar kiralık evi, en yüksek bedeli vermeye hazır olan müşteriye gösteriyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, duruma ''Etik değil'' diyerek tepki gösterdi. Aşa, emlakçı ve ev sahibi fark etmeksizin bu yöntemin ''manipülasyon'' olduğunu söyledi.  Emlak sektöründeki fiyat artışları satılık konutlara da yansıdı. Uzmanlar yeni kredi paketi sonrası İstanbul'da daire fiyatlarının arttığı iddiasında. Aşa, kampanya döneminin hareketli başladığını ancak daha sonra konut fiyatlarının yüzde 15 oranında fiyat artırıldığını açıkladı.  MÜTEAHHİTLERİN KREDİ OYUNU Kredi kullanmak isteyenlerin önünde başka zorluklar da var. Aşa, ''Bazı müteahhitlerin de düşük beyan teklif ettiğini, kredi miktarından değil de daha düşük bir kredi kullanması ve satış bedelini düşük göstermesi talebi var. Faha düşük vergi ve tapu ödemek için fatura kesemem diyor'' dedi.  Tüketici, kredi kullanımında düşük satış bedeli gösteren firmaları Ticaret İl Müdürlüklerine şikayet edebilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.