Hava Durumu

#14 Mayıs

Lodoshaber.Com - 14 Mayıs haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, 14 Mayıs haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Erdoğan'dan 14 Mayıs paylaşımı: Aşkla çalışmaya devam edeceğiz Haber

Erdoğan'dan 14 Mayıs paylaşımı: Aşkla çalışmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın gerçekleştirilecek seçimler öncesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 14 Mayıs'tan sonra da tüm Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, 'Biz diklenmeden dik durarak, ülkemizi 21 yıl öncesine göre daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu, ekonomik olarak daha güçlü bir konuma getirdik.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;  "Aziz milletim, Gençlik yıllarımızdan beri aktif siyasetin içindeyiz, sizlerin huzurundayız. 21 yılı iktidarda olmak üzere 40 yıllık siyasi hayatımızda daima demokrasiyi ve millî iradeyi savunduk. 1994’ten beri hangi haksızlıklara maruz kalırsak kalalım; adaleti gözettik, hakkaniyetle davrandık. 85 milyonun tamamını bağrımıza bastık, hiç kimseyi ötekileştirmedik. Hiçbir vatandaşımızın hayat tarzına, yaşam biçimine karışmadık. Toplumumuzun tüm kesimlerinin hak ve özgürlük alanlarını genişlettik. Bizden önce bu ülkede başörtüsü, kılık kıyafet yasakları vardı; kaldırdık. Liselerimize katsayı adaletsizliği uygulanıyordu; sonlandırdık. İnsanlar inançlarını özgürce, rahatça yaşayamıyorlardı; değiştirdik. Terör örgütleri vatandaşlarımıza nefes aldırmıyordu; başlarını ezdik. Demokrasimiz ağır aksak, zor yürüyordu; güçlendirdik. Devlet vatandaşına tepeden bakıyordu; yeni bir anlayış ikame ettik. Yabancı ülkeler sürekli bize ayar veriyor, yön çiziyordu; dur dedik. Elbette bu mücadelede pek çok engelle, baskıyla, tehditle, zorbalıkla, kumpasla, karalama kampanyasıyla karşılaştık. Demokrasi hamlelerimizin önü kesilmek istendi, darbe girişimleriyle hayatımıza kastedildi. Ama biz diklenmeden dik durarak, ülkemizi 21 yıl öncesine göre daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu, ekonomik olarak daha güçlü bir konuma getirdik. 2002’den bu yana sadece hizmet siyaseti, eser siyaseti ve kardeşlik siyaseti yapıyoruz. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra da tüm Türkiye için aşkla çalışmaya devam edeceğiz."

Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: 85 milyon kazanacak Haber

Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: 85 milyon kazanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından 14 Mayıs seçimine ilişkin bir mesaj paylaştı. Erdoğan mesajında "Tarihimizin en önemli seçimleri olan 14 Mayıs’tan Allah’ın izniyle yine zaferle çıkacağız" ifadelerini kullandı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımı... Tarihimizin en önemli seçimleri olan 14 Mayıs’tan Allah’ın izniyle yine zaferle çıkacağız. Peki, bu seçimlerde kimler kazanacak? Genciyle, yaşlısıyla, kadını ve erkeğiyle 85 milyonun her bir ferdi kazanacak. Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyiyle 81 vilayetimizin tamamı kazanacak. Türkler, Kürtler, Araplar, Sünniler, Alevilerle birlikte toplumumuzun tüm kesimleri, Türkiye’nin bütün renkleri kazanacak. Hristiyan’ıyla, Musevi’siyle, Süryani’siyle farklı inançlara mensup tüm vatandaşlarımız kazanacak. AK Parti ve Cumhur İttifakı kadar CHP’ye, İYİ Parti’ye, Saadet Partisi'ne ve diğer partilere gönül vermiş vatandaşlarımız da kazanacak. Milletimizle birlikte “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” çağrımıza kulak veren Asya ve Afrika’daki yüz milyonlar kazanacak. Ay yıldızlı al bayrağımızı görünce huzur bulan, kendini güvende hisseden soydaşlarımız kazanacak. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında Türkiye’nin başarısı için dua edenler kazanacak. Yani hangi etnik kökene, mezhebe, dünya görüşüne sahip olursa olsun tüm Türkiye kazanacak; gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz kazanacak, mazlum ve mağdurlar kazanacak. 14 Mayıs inşallah hepimizin bayramı, gurur günü, Türk demokrasisinin şöleni olacak. Gözden KaçmasınCumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ile hesabını kapatamayanlar seçimlere gözünü diktiHaberi görüntüle Bunun için kimse karamsarlığa kapılmasın, kimse kendini dışlanmış hissetmesin. Hiç ama hiç kimse ülkemizin aydınlık ve müreffeh yarınlarına dair inancını yitirmesin. Siyasetin özünde var olan tatlı rekabetin siyasi husumete dönüştürülmesine lütfen fırsat vermeyelim. Birliğimize, beraberliğimize, bu topraklardaki bin yıllık kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Muhabbetimizi güçlendirelim, kırgınlıkları giderelim, bir gönüle daha girelim.

Meral Akşener: Millet iradesine darbe demek ayıptır Haber

Meral Akşener: Millet iradesine darbe demek ayıptır

Afyonkarahisar'da konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerini siyasi darbe girişimi olarak niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirerek, “Millet iradesine darbe demek kadar ayıp söz, olamaz. Yetkiye, güce doymadınız. Onun için de milletin iradesinden kaçıyorsunuz.” dedi. Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar: "İyi Parti'ye oy verirseniz, Sayın Kılıçdaroğlu'nu seçerseniz bir darbe olacakmış. Bu ülkenin en uzun sınır dışı harekatının altında imzanı olan tek İçişleri Bakanıyım. PKK ile olan mücadelede o imzayı atan benim. Yahu, Afyon'da PKK'lıyım, Diyarbakır'da faili meçhulcüyüm. Arkadaşlar kafayı mı yediniz? Her yerde aynı adamlar farklı şeyleri söylüyor. Eğer ben PKK'lıysam benim dokunulmazlığım yok. Ben PKK'lıysam derhal beni tutuklayın. Ne işe yaıyorsunuz? Bir teröriste, bir haine nasıl tahammül ediyorsunuz? Tutuklayın beni. Ya da iftira etmeyin. PKK kanlı bir terör örgütüdür, onunla mücadele etmek herkesin boynunun borcudur. PKK ile barışmaya çalışan hain oğlu haindir. Bana laf eden çakallar, sağ elinizde Hizbullah var sizin. Gaffar Okkan'ın katilleriyle berabersiniz. Kime laf ediyorsunuz?" Hemen 100 bin öğretmen atamasının yanı sıra bir veteriner ve ziraat mühendisi okullarımıza gönderilecek. Köy okulları tekrar açılacak ve tarıma destek vereceğiz. Tarıma yönelenlerin, çobanların SSK ya da BAĞ-KUR paralarını biz ödeyeceğiz. Tarım bir beka meselesi bunu pandemide gördük. Ama bunları konuşmak yerine başka gündemler ortaya attılar. Sanayi tesisleri açarak gençlerin işsizliğini önleyeceğiz. Ankara'da 16 milyar liraya dinazor yaptılar. Bu parayla Afyon'da kaç tane fabrika açılırdı? Gençlerin KYK borçları ödenirdi. İş bulana kadar gençlere 2 bin 500 TL maddi destek vereceğiz. Temmuz ayında emekli ve emekçilere yüzde 50 zam yapacağız. "ESNAF, 5 YILDA BORÇLARINI YAPILANDIRACAK" Emekli maaşı alan arkadaşlar, Kurban Bayramı öncesi bankaya gideceksiniz hesabınızda 15 bin TL olacak onu alacaksınız. Esnaf kardeşim 5 yıl içinde borçlara yapılandırma getireceğiz. Üç yıldır esnaf geziyorum, öğrenciyi, genci, kadını, işsiz genci herkesi dinledim. "ŞEKER FABRİKALARI VE SEKA AÇILACAK" Şeker fabrikasının ve SEKA'nın kapatılması büyük sorun yarattı. Şeker Fabrikalarını yeniden kurup istihdam yaratacağız. Türkiye'nin tüm mal varlıklarını sattı bunlar. SEKA'dan Kocaeli'nde, Afyon'da ve Sivas'ta birçok insanımız mağdur edildi. Hep birlikte tarih yazacağız. Son kez bir şey daha istiyorum, bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e diyorum."

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "Memleket CHP zihniyetine teslim edilmemelidir" Haber

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "Memleket CHP zihniyetine teslim edilmemelidir"

Seçim çalışmaları kapsamında Batman’da gelen Yapıcıoğlu, mahalle muhtarları ile buluştu. Ardından AK Parti milletvekili adaylarının seçim ofisini ziyaret eden Yapıcıoğlu, burada 14 Mayıs'ta önemli bir seçimin yapılacağını anlattı. İkinci yüzyıla girerken bir yol kazası yaşamamak ve Türkiye'nin daha ileri bir noktaya taşınması için son ana kadar yoğun çalışma yürütülmesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: "Bütün kardeşlerimize, bütün hemşehrilerimize, bütün vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz; ikinci yüzyılda bir yol kazası yaşamamak ve hep birlikte memleketimizi daha ileri bir noktaya taşımak ve milletimizin şu ana kadar çözülemeyen sorunlarını da hızlı bir şekilde çözmek ve daha müreffeh bir toplum oluşturmak için elbirliğiyle çalışacağız ve seçim gününe kadar çalışmalarımızı hızlandıracağız." Türkiye'nin çözülemeyen sorunlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde çözüldüğünü aktaran Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: "Memleket CHP zihniyetine teslim edilmemelidir. Çünkü memleketin en ciddi, en köklü, en can yakıcı sorunları bu zihniyetin ürünüdür. Bu sorunları oluşturan zihniyet, sorunları çözemez diye düşünüyoruz. Bu zihniyetin oluşturduğu sorunların çözümü noktasında çok güçlü ve cesur adımlar atan Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde ya da halk arasında söylenen adıyla Başkanlık Sisteminde ikinci dönemini tamamlaması çok çok önemlidir. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız ve seçimi ilk turda bitireceğiz. Batman'da milletvekili seçimlerinde de hedef en az 5'in 3'ünü almak. İnşallah bu konuda da çabalarımızı yoğunlaştıracağız."

Fatih Erbakan: “Milletimiz 14 Mayıs’ta gerekeni yapacaktır” Haber

Fatih Erbakan: “Milletimiz 14 Mayıs’ta gerekeni yapacaktır”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bayramın 2’inci gününü seçim bölgesi İstanbul’da geçirdi.  Eyüp Sultan ve Zeytinburnu’nda halkla buluşan Erbakan, seçim irtibat bürosu açılışları yaptı, Milli Görüş banisi Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret edip dua etti.    Milletvekili adayları ve Genel Başkan yardımcıları ile sevgi yürüyüşünde bulunan Erbakan, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erbakan, “Aynen Erbakan Hocamızın yaptığı gibi Ebu Eyyüb El Ensari Hazretlerinin türbesinde dua ederek manevi olarak seçim startını vermiş olduk. Eyüp’lülerin ve İstanbulluların bizlere ve Cumhur İttifakı’na büyük bir teveccühü ile karşılaştık. Her geçen gün Cumhur İttifakı’na ve Yeniden Refah Partimize teveccüh giderek artıyor.  İnşallah milletimiz 14 Mayıs’ta gerekeni yapacaktır. Cumhur İttifakı’nın seçimlerden zaferle çıkartacaktır” dedi.        Erbakan, Eyüp Sultan programı sonrası merhum babası eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı da Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığında bulunan kabri başında ziyaret etti.    Kur’an-ı Kerim’in okunduğu dua programı sonrası partililerle bayramlaşan Fatih Erbakan burada yaptığı konuşmada, "Erbakan hocamıza ve ailemizden ahirete intikal eden bütün geçmişlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz. Tabii kendileriyle birlikte bütün gazilerimize, şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu mübarek ramazan bayramı vesilesiyle merhum Erbakan Hoca'mızın kabrinde teşkilatımızla bir bayramlaşma programını gerçekleştirdik. Cenabı Allah hayırlı eylesin. Tabii kendisini rahmetle, özlemle anıyoruz. Hayır ediyoruz. Bizlerin de onun açmış olduğu yolda yürümemizi Cenabı Allah inşallah nasip etsin. Tabii ki bu vesileyle bütün İslam aleminin, aziz milletimizin, tüm izleyicilerin de mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Cenabı Allah nice bayramlara, sağlık, huzur içerisinde inşallah hep birlikte ulaşmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.        Kabir ziyaretinin ardından Zeytinburnu’na hareket eden Erbakan, Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışına katıldı. Erbakan açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı:    “Milli Görüş prensiplerini uygulamak üzere 14 Mayıs’ta Yeniden Refah Partimizi Meclis’e taşıyacağız inşallah. 14 Mayıs’ta milletimiz, terör örgütü PKK’nın, FETÖ’nün her gün destek videosu yayınladığı 7’lı masaya asla geçit vermeyecektir. Almanya Düsseldorf’ta PKK elebaşısı Cemil Bayık’ın açık bir şekilde seçim kampanyası yürüttüğü, destek istediği Sayın Kılıçdaroğlu ve 7’li masaya geçit vermeyecektir. ‘Okul öncesi 5 yaşındaki çocuğa Kur’ân öğretmek de neymiş? Bu çağdışılıktır. Taliban zihniyetidir’ diyenlere gereken dersi verecektir. Ayasofya’yı yeniden müze yapacağız diyenlere, diyanet işlerini inanç işleri başkanlığı yapmak isteyenlere milletimiz geçit vermeyecektir.”    Teşkilatlarlar beraber sevgi yürüyüşü yapan Erbakan, burada da vatandaşlarla  bol bol fotoğraf çektirip bayramlaştı.

Bakan Çavuşoğlu: “14 Mayıs tarihini sabırsızlıkla bekliyoruz”  Haber

Bakan Çavuşoğlu: “14 Mayıs tarihini sabırsızlıkla bekliyoruz” 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya milletvekili adayları Alanya'da ilçe teşkilat binası önünde partililerle bayramlaştı. Bakan Çavuşoğlu ve milletvekili adayları büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Bayramlaşmanın ardından milletvekili adayları bir bir konuşma yaparak halkın bayramını kutladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu burada kalabalığı hitaben yaptığı konuşmada, 14 Mayıs seçimlerinin Türk dünyası açısından önemine dikkat çekti.      Partililerin bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Bakan Çavuşoğlu, sesinin kısıldığını söyleyerek, "14 Mayıs tarihinde sesimiz çok daha güçlü çıkacak. Partimiz kurulduğu günden bu yana Alanya'da bu kadar kalabalık bir bayramlaşma yaşamamıştı. Buradaki coşku bir mesaj. Türkiye'miz için en kritik seçim öncesi tüm teşkilatlarımız teyakkuzda ve ayakta. Bu da bunun göstergesi" diye konuştu.      14 Mayıs tarihini büyük bir sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Peki niye sabırsızlıkla bekliyoruz? Allah'ın izni ile ilk turda Sayın Cumhurbaşkanımızı hep beraber tekrar cumhurbaşkanı seçeceğiz. Cumhur İttifakı olarak el birliği ile güç birliği ile mecliste büyük bir çoğunlukla temsil edeceğiz milletimizin AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndaki diğer partilere verdiği desteklerle. O yüzden hem Cumhurbaşkanımızı hem AK Parti'yi hem de Cumhur İttifakı'nı herkes destekliyor" şeklinde konuştu.      "Türk'ün asrı başlamış olacak"    Sık sık 14 Mayıs tarihine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:    "14 Mayıs tarihinden sonra Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında Türkiye Yüzyılı başlamış olacak. Türk'ün asrı başlamış olacak. Türk dünyasının asrı başlamış, Türkiye'nin şahlanış dönemi başlamış olacak. Bunu da beraber başarmış olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı imzaladı: Seçim 14 Mayıs'ta! Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı imzaladı: Seçim 14 Mayıs'ta!

Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararı imzaladı.Böylece haftalardır 14 Mayıs olarak konuşulan seçim tarihi kesinleşmiş oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kararını imzaladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biraz önce Anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalıyorum" dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: Biraz önce Anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalıyorum. Buna göre; 2 ay sonraki ilk pazar günü milletimiz cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir. Seçimlerin yenilenmesi kararı ülkemize, milletimize ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bilindiği gibi seçimin 14 Mayıs güncellenmesi kararını kamuoyuyla zaten paylaşmıştık. Her şeyden önce 18 Haziran'da üniversite sınav takvimiyle çakışan bir tarihti. Yurt içinde ve yurt dışından vatandaşlarımızın Hac vazifesini gerçekleştireceği tarihe geliyor. Alternatif olarak 14 Mayıs tarihini teklif ettik. Bu tarihin milletimizin nezdinde hüsnü kabul gördüğünü biliyoruz. Ancak ülkemizin 6 Şubat'ta yaşadığı 2 deprem, Seçim Tarihi ve çalışmalarını gündemimizden çıkardı. 11 ilde yüreklerimizi yakan can ve mal kayıplarına yol açtı. Depremin ilk günlerindeki ağır kış şartları ve hasar gören altyapı, işimizi hayli güçleştirmiş olsa da yol açarak insanlarımızın yardımına koştuk. 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen depremde 47 binin üzerinde insanımızı vefat ederken 115 binden fazla vatandaşımız da yaralı olarak kurtuldu. Şehirlerimizi yerle yeksan eden afette milyonlarca vatandaşımız evini kaybederken, milyonlarca vatandaşımız da sarsıntılar sebebiyle evine giremez hale geldi. Cumhurbaşkanıyla, bakanlıklarıyla, belediyeleriyle STK'larıyla dost ülkelerinden gelen kardeşleriyle ilk gününden itibaren depremle uğraştık. Konteyner kentlerimizle, depremzedelerimize daha iyi barınma imkanları sağlıyoruz. Kalıcı konutlarımıza da her gün yeni temeller atarak devam ediyoruz. 319 bin haneyi tamamlayarak hemen hak sahiplerine teslim etmek. Toplamda 800 binden fazla konut barındıran, yıkık, yıkılacak 270 bin binayı ortadan kaldırarak depremde zarar gören şehirlerimizi sıfırdan kurmaktır. Biz tüm dikkatimizi depremin yaralarını sarmaya ve yeni şehirlerimizi yeniden inşa ederken seçim takvimi de sürüyordu.  Depremzedelerimizin yaralarını sarmak, şehirlerimizi yeniden inşa etmek için ülkemizin Seçim gündemini bir an önce geride bırakması şarttır. Bu anlayışla ve anayasanın bize verdiği yetkiyle seçimleri 14 Mayıs'ta yenileme kararını uygulamaya geçiriyoruz. Kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından YSK ilan edecektir. Bugün mükerrer sayıda da yayınlanması olacaktır. Bu vesileyle olayın ne kadar hızla devam ettiğini hatırlatmak istiyorum.  Parlamentoda muhalefetin bazı temsilcilerin garip garip konuşmalarını dinliyorum. Bizim bölgeye ne zaman gittiğimizden haberi olamyan garipler, ilk gün bakan arkadaşlarım tamamiyle deprem bölgelerindeydi. Bütün bunlarla beraber belediye başkanlarımız deprem bölgelerindeydi. Bende hemen 2. gün deprem bölgesine ulaştım. Arından ikinci turda da Devlet Bey'le beraber buraları dolaşmaya aynı şekilde sayın Destici ile dolaşmaya başladık. Biz yaralıyız, hanımefendi konuşuyor. Hatay milletvekili olmak seni bir yere kadar bağlar. Biz sadece Hatay değil, 11 ilin 11'inde de aynı hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz."

Aday olun' çağrısına Meral Akşener'den tek cümlelik yanıt! Haber

Aday olun' çağrısına Meral Akşener'den tek cümlelik yanıt!

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala muhalefette adeta deprem yaşanıyor. 6'lı masanın adayının belirleneceği toplantı sonrası çok sert bir açıklamayla Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti'de adaylık belirsizliği sürüyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na yaptığı 'aday olun' çağrısı karşılık bulmayan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in nasıl bir karar alacağı merak konusu oldu. Daha önce "Ben başbakan olacağım" diyen Akşener'in yaşanan son gelişmeler ışında cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakabileceği iddia edilmişti. İYİ Parti lideri Akşener, dün partisinin genel merkezinde önce partili belediye başkanları sonra da Başkanlık Divanı üyeleri, genel başkan başdanışmanları ve milletvekilleriyle bir araya geldi. AKŞENER'DEN 'ADAY OLUN' ÇAĞRISINA YANIT Cumhuriyet'in edindiği bilgiye göre Akşener, partililerin görüşlerini sordu. Partililerin, Akşener'in "Aday olun" çağrısını yaptığı belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun, "Kılıçdaroğlu'nun iradesinin arkasında oldukları" yönünde açıklamalarının ardından bu kez Akşener'e "Aday olun" dediği belirtildi. Gelen çağrıya Akşener'in "Onları sonra konuşuruz" dediği, sonrasında ise daha önceki "Başbakanlığa talibim" sözlerini yinelediği kaydedildi. '3 ADAYLI' SEÇİM VURGUSU İYİ Partili kurmaylar, "Akşener'in milleti adaysız bırakmayacağını" belirtirken "Akşener'in adaylığı ile ilgili de sonuç beklediklerini" kaydetti. "Üç aday ile gidilmesinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci tura bırakabileceğini" savunan kurmayların, CHP'ye atfen de "Erdoğan'a seçimi kazandıracak Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP işbirliğidir. Cumhur İttifakı bloklaşır. Üç adaylı seçim, seçimin ikinci tura kalmasının garantisidir" değerlendirmesini yapması da dikkat çekti. 'ARKADAN ANLAŞMIŞLAR' Kurmaylar, Akşener'in "partiye nezaketsizlik yapıldığını" sıklıkla vurguladığını belirtirken 6'lı masanın son toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının da "oybirliği ile değil oy çokluğu ile alındığını dolayısıyla bu durumun 6'lı masanın kuruluş felsefesine aykırı olduğunu" savundu. Partililer, "Kılıçdaroğlu masayı kendine kurmuş. Diğer partilerin aralarında Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda arkadan anlaştıkları görülüyor" değerlendirmesinde bulundu. 'KILIÇDAROĞLU ÇEKİLMEZSE DÖNMEYECEK' İYİ Partililer, "Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekilmediği sürece yeniden masaya dönme ihtimalinin olmadığını" da belirtirken belediye başkanları toplantısında, Akşener'e "6 Mart'taki toplantıya katılacak mısınız" sorusuna, "Davet edilirsem katılırım" yanıtını verdiği de iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6’lı masa Atatürk’ü istismar ediyor Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6’lı masa Atatürk’ü istismar ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’dan sonra Nazilli ilçesinde de kalabalık bir topluluğa hitap etti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında “Şu anda karşımdaki muhteşem katılımı görüyorum. Nazilli 14 Mayıs’a farklı hazırlanıyor. Karşımda bir pankart var. Ne demiş; 'Önce Yassıada’da, şimdi masada.' Orada bir yanlışlık var. 6’sı değil, 7’si bir arada. Birisi masa altında. Aydın’ın efeleri oyunu bozmaya hazır mısınız? Aydın’da toplu açılış töreni yaptık. Aydın’a gelmişken Nazilli’ye uğramadan gidilir mi? Şimdi de buradayız. Bu vesileyle eser ve hizmet siyasetine tercih ederek AK Parti’ye katılan Belediye Başkanımız ile birlikteyiz. Nazilli bizi iyi tanır. 557 yeni derslik ile 2 kapalı spor salonu, 2 pansiyon, 4 yeni bina ile öğrenci yurtlarımız, yarı olimpik havuz 10 futbol sahası ile tanır. Sağlıkta 400 yataklı Nazilli Devlet Hastanesi, görüntüleme, Diş Ünitesi ile bizi iyi tanır Nazilli. Buradan siz kardeşlerime sesleniyorum. Evet, fazla bir şey kalmadı. Şubat, Mart, Nisan. Hazır mıyız? 14 Mayıs’ta sandıkları patlatmaya var mıyız? ‘Oyunu bozalım gare’ diyorsunuz. Oyunu bozmaya var mıyız? Gençler durmak yol yola devam. Pamuğun incirin şehri Nazilli, milli mücadelede kurtuluşu da yaşayan bir şehirdir. Nazilli aynı zamanda tarım ve sanayisi ile üretimin şehridir” diye konuştu. “Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası alanı Teknopark olacak” Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazilli’de yaptığı konuşmasında temeli 1935 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ve 1995 yılında özelleştirilen Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasının bulunduğu alana Teknopark açılacağı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temeli 1935’te atılan Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası 1995’deki özelleştirmenin ardından adeta kaderine terk edilmişti. Cumhuriyetimizin bu güzide yadigârına biz sahip çıktık ve koruma altına aldık. Üniversitemiz ile birlikte Tarım, Sanayi, Ulaştırma ve Kültür Bakanlıklarımız ile birlikte burayı tarihine, potansiyeline ve hatırasına yakışır bir hale getireceğiz. İnşallah burada yakın zamanda bir Teknopark açarak işe başlıyoruz. Diğer projeli de ardı ardına hayat geçireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’ye kazandırdığı bu esere sahip çıkamayanların kimler olduğun anlatmaya gerek var mı? Sizler biliyorsunuz” şeklinde konuştu. “Biz yaparız, onlar yıkar” 6’lı masanın Atatürk’ü istismar ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6’lı masanın hazırladığı projelerde Atatürk’e nedense yer vermediklerini belirterek, “Sizlerin karşısına her gelişlerinde Atatürk’ü istismar ederek hazırladıkları projelerde Atatürk’ün eserlerini ve davasına yer vermezler. Tam tersine bazılarına yaranmak için kırk takla atarlar. İnsanımız adına hak, özgürlük gibi dişe dokunur hiçbir projeyi gerçekleştirmez, söz söylemezler. İstanbul, İzmir 7,5 saatti. Biz 3 saat 15 dakikaya indirdik. Biz yaparız, onlar yıkar. Geldiğimizde 26 havalimanı vardı. Şimdi 58 havalimanı var. Nereden nereye! 6 bin 100 km bölünmüş yol vardı. Şimdi 30 bin km bölünmüş yol oldu. Yol, su, doğalgaz medeniyettir. Hanım kardeşlerim ne çileler çektiler. Şimdi doğalgaz var. Bas butonu evin her yerini ısıt. Bu medeniyettir. Bu medeniyetin adı AK Parti'dir. Geleceği programlayamıyorlar. Masanın altında birbirlerinin ayaklarını tekmelemekten bunlar bu işlere fırsat bulamıyorlar” dedi. “Menderes’i kabrinde daha rahat uyasına vesile olacaksınız” Seçimlere 3 ay kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “14 Mayıs’a 3 ay kaldı. Sandıklara bunları gömüyor uyuz? Bunlar batıdan talimat alıyor. Batı bunlara ne diyecekmiş. Aferin. Bizi Ahmet, Mehmet, Fatma hanım aferin diyebilir. 14 Mayıs’ta bay bay Kemal ve arkadaşlarına bay bay diyor musunuz? Cumhuriyetimizin ilk asrının ilk 20 yılına damga vurmuş olarak, ikinci asrına damga vurmaya hazır mısınız? 208 üniversitemiz var. Üniversite olmayan ilimiz yok. Yeni bir atılım içerisindeyiz. Ülkenin kazanımlarına düşmanlık etme hastalığı bunlarda eskiden beri mevcut. Ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar. Şu anda Nazilli bu gece onlara en güzel dersi verecektir. Nazilli’den beklentim rahmetli Menderes’in kabrinde inanıyorum ki siz daha çok rahat uyumasına vesile olacaksınız. Menderes’i idama götüren zihniyet CHP zihniyeti idi” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nazilli’de halka hitabının ardından mitinge katılan vatandaşlar ile birlikte ‘Duyanlarla, duymayanlara’ şarkısını seslendirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.