Hava Durumu

Vatandaş kan merkezlerine koştu, akut kanların tamamı!..

Kızılay Orta Anadolu Kan Merkezi Müdürü Güler, "Bağışçılarımızdan çok yoğun talep var. Akut halde ihtiyaç duyulan kanların tamamı karşılanmış durumda" dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Vatandaş kan merkezlerine koştu, akut kanların tamamı!..

Kızılay Orta Anadolu Kan Merkezi Müdürü Murat Güler, Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından, "Bağışçılarımızdan çok yoğun bir talep var. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki akut halde ihtiyaç duyulan kanların tamamı şu anda karşılanmış durumda" dedi. 


  Kızılay Orta Anadolu Kan Merkezi Müdürü Murat Güler, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu. Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölge Kan Alma Merkezinde İhlas Haber Ajansına (İHA) konuşan Güler, sabah saatlerinden itibaren kan bağışında büyük bir talep olduğunu, kan bağışında bir sıkıntı yaşamayı düşünmediklerini belirtti. Güler, ileriki günlerde kan sıkıntısının yaşanmaması için de kan bağışlarının devam etmesinin çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi. 


 
  "Akut halde ihtiyaç duyulan kanların tamamı şu anda karşılanmış durumda" 
  Tüm Türkiye'ye başsağlığı dileyen Güler, sabah erken saatlerden itibaren bütün kan alma noktalarında kan bağışlarını kabul eder durumda olduklarını belirterek, "Aktif bir şekilde çalışıyoruz, bütün personelimiz sahada. Bağışçılarımızdan çok yoğun bir talep var. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki akut halde ihtiyaç duyulan kanların tamamı şu anda karşılanmış durumda. Oraların da stokları kendi bünyesinde yeterli. Diğer bölgelerden de deprem bölgelerine kanlar takviye edilmiş durumda" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.