Hava Durumu

TOKİ Başkanı duyurdu! Mayıs ayına kadar 200 bin konutun ihalesi yapılacak

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, mayıs ayına kadar 200 bin konutun ihalesini gerçekleştireceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2023 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2023 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
TOKİ Başkanı duyurdu! Mayıs ayına kadar 200 bin konutun ihalesi yapılacak

Bulut, Sabah yazarı Dilek Güngör'e açıklamalarda bulundu. Bu hafta sonuna kadar 27 bin konutun ihalesini gerçekleştireceklerini söyleyen Bulut, "Şu ana kadar 21 bin konut için 39 ihale yaptık. Bu hafta pazartesi-salı 10 ihale daha yapacağız" dedi. Mart sonunda 56-57 bin konutun temelini atmış olacaklarını belirten TOKİ Başkanı, "Mayısa kadar 200 bin konutu ihale edeceğiz" mesajı verdi.

"Jeofizik, jeolojik, mikro bölgeleme çalışmalarını yapıyoruz"

İlk etapta konutların yapımına rezerv alanlarından başladıklarını anlatan Bulut, "Jeofizik, jeolojik, mikro bölgeleme çalışmalarını yapıyoruz. Ona göre temeller atılıyor. Fay hatlarına en az 500 metre mesafede belirlenen alanlarda temel atılıyor. Bu rezerv alanların bir kısmı vardı. 'Bizim her il için, her ilçe için daha önceden hazır olan yerlerimiz söz konusuydu. Buraların zaten etüt projeleri daha önceden hazırdı. Hatay'da rezerv alanı yoktu, yeni belirledik." diye konuştu.

İhalelerde oluşan fiyatla ilgili de bilgi veren Bulut, "İhalede gerekli rekabet sağlanmıyorsa iptal ediyoruz. Bakıyoruz, birikim katılım olmuş. Fiyat yüksek gelmiş. O nedenle İskenderun, Kahramanmaraş ve Malatya'da gerekli rekabet sağlanmadığına inandığımız yerlerde üç ihaleyi iptal ettik. Rekabet sağlanınca fiyat daha aşağıda geldi" değerlendirmesini yaptı.

"Bu hafta kura çekimlerini yeniden başlatacağız"

Peki Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın milyonlarca vatandaşın konut sahibi olabilmesi için başlattığı "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi ne olacak? Başkan Bulut, hem deprem bölgesi konutlarını hem de 'İlk Evim, İlk işyerim' projesi konutlarını aynı anda yürüteceklerini belirterek, "Proje kapsamında Türkiye genelinde inşa edilecek olan sosyal konut için kura çekilişlerini başlatmıştık. Deprem nedeniyle kuralara ara vermiştik. Bu hafta kura çekimlerini yeniden başlatacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.