Hava Durumu

Termometreler 47’yi gördü meteorolojiden açıklama geldi!

Yurt genelinde bunaltıcı sıcaklar devam ediyor. Güneydoğu'da rekor sıcaklıklara imza atıldı, termometreler 47 dereceyi gösterdi. Peki kavurucu sıcaklar ne kadar devam edecek? Meteoroloji 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2023 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Termometreler 47’yi gördü meteorolojiden açıklama geldi!

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Güneydoğu’da sıcaklık Mardin’de 47, Diyarbakır’da 46 dereceyi gördü. Mardin’de sıcaktan bunalanlar parklara akın etti, Diyarbakır’da ise çocuklar Anzele suyunda serinlemeye çalıştı.

Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü, 20 Ağustos'a kadar bölgede sıcaklığın mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı; kronik rahatsızlıkları olanlar, yaşlılar ve çocukların 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı. Termometrelerin 47 dereceyi gösterdiği Mardin’de sıcaktan bunalanlar parklara koştu. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda serinleyen vatandaşlardan Hacı Hadi Saruhan (69), “Ben Kızıltepeliyim, orada oturuyorum, Kızıltepe Mardin’den daha sıcak olduğu için bu sabah sıcaklardan kaçıp merkeze geldim ama maalesef burada da aynı öyle sıcak. Sıcaklardan dolayı yandık, bunaldık. Biraz serinlemek için parkta vakit geçiriyoruz. Allah’a çok şükür, acaba öbür dünyada ne yaparız. Ondan korkuyoruz” dedi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu,Kırklareli ve Artvin'in kıyı, Kütahya'nın kuzeybatı kesimleri ile Balıkesir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 6 ila 11 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Zmanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Balıkersir çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yerelk oolmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE

Öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Kütahya'nın kuzeybatı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Kıyı kesimlerinin yer yer parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Doğu Karadeniz kıyılarının yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Artvin'in kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bolu son 94 yılın en sıcak gününü yaşadı

Bolu’da 1929 yılından bugüne kadar ki, en yüksek sıcaklık 2006 yılında ölçülen 39.8 dereceydi. Bugün sıcak havanın etkisi altında kalan Bolu’da hava sıcaklığı 42.8 derece olarak ölçüldü. 2006 yılından bugüne kadar hava sıcaklığı 39.8 derecenin üzerine çıkmayan Bolu’da bugün itibariyle sıcaklık rekoru kırıldı. Bolu’da tüm zamanların en yüksek sıcak günü olarak kayıtlara geçen günde vatandaşlar serinlemenin yollarını doğada ve havuzlarda aradı.

Serinlemek için Abant’a giden ve göl içerisine girerek fotoğraf çekimi yapan Bekir Sezer, “Elazığ’dan geldim. İlk defa Abant’a geliyorum. Çok güzel bir yer. Bu sıcaklıklarda bunalan insanlar için gelinebilecek en güzel yerlerden birisi.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.