Hava Durumu

'Mobbing' cinayetinde kan donduran ifade

Beyoğlu'nda kan donduran 'mobbing' cinayetinde katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı. Marketinde çalıştığı Salih Aka'nın oğlunun, kendisini 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek kendini aşağıladığını belirten katil zanlısının ifadesinde, "Amacım oğlunu öldürmekti, onu bulamayınca babasını öldürdüm." dediği öğrenildi. Ayrıca şahsın, izini kaybettirmek için olay günü kıyafetlerini çöpe attığı ve soyadını değiştirdiği belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
'Mobbing' cinayetinde kan donduran ifade

Kan donduran olay İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Kalyoncu Kulluğu Mahallesinde 24 Mart tarihinde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Pazarcılık yapan Salih Aka'yı (66) kapüşonla pazarda yürüyen bir şahıs ateş ederek öldürdü.

Saldırgan olay yerinden kaçarken Aka ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Aka, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İZİNİ KAYBETTİRMEK İÇİN KIYAFETLERİNİ ÇÖPE ATTI

Cinayetle ilgili çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin olaydan sonra izini kaybettirmek için o gün giydiği kıyafetleri çöp konteynerine attığını belirledi.

Şüphelinin 28 yaşındaki Mustafa İ. olduğunu tespit eden polis ekipleri, şahsı çalıştığı iş yerinde yakalayarak gözaltına aldı.

'KASTEN ÖLDÜRME'DEN TUTUKLANDI

Şüphelinin evinde yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ve 100 adet fişek ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa İ., çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'OĞLU 'SEFİL BİLO', 'KÜÇÜK EMRAH' DİYEREK BENİ AŞAĞILADI'

Mustafa İ.'nin ifadesi ortaya çıktı. Geçmişte S. olan soyadını İ. olarak değiştirdiği saptanan katil zanlısı ifadesinde, Salih Aka'nın oğlu Fırat Aka'nın 5 yıl önce Şişli'de bir market işlettiğini ve babasının da ara ara markete geldiğini söyledi.

Mustafa İ., "Çalıştığım süre içerisinde Salih'in oğlu Fırat bana, 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah', 'gel buraya' diye aşağılamalarda bulunuyordu. Babası da zaman zaman beni ezikliyordu. Fırat beni bazen kuaföre götürüyordu. Kuafördekilere 'şunu kırpsınlar da insana dönsün' diyerek bana hakaret ediyordu. Senin sıfatını s... diyerek aşağılıyordu. Bu durumu gururuma yediremeyip ses çıkartınca da beni darp etti. Artık canıma tak etti işe gitmedim." dedi.

'OĞLUNU BULAMAYINCA BABASINI ÖLDÜRDÜM'

Salih ve Fırat Aka'nın kimsesiz olmasından faydalanarak kendisini işe geri getirdiğini dile getiren katil zanlısı, "Ancak yaşadıklarım aynı şekilde devam etti. Olay günü amacım Fırat'ı öldürmekti. Tezgah açtıkları yere geldim baktım ancak Fırat'ı göremedim. Birkaç kez tur attım, Fırat'ı yine göremeyince babası Salih Aka'ya 4-5 el ateş açtım. Sonrada kaçtım, kaçarken kıyafetlerimi bir çöp konteynerine attım" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.