Hava Durumu

Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı!

Meteoroloji yeni hava durumu haritasını yayımladı. Toz taşınımı geliyor. Sağanak yağmur ile birlikte çamur yağacağı belirtildi. Peki çöl tozu ne kadar sürecek?

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı!

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı geldi. Yeni hava durumu haritasını yayımlayan MGM, toz taşınımı uyarısında da bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli, güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın, İç Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yüksekova’da toz taşınımı etkili oldu

Meteoroloji'nin Türkiye’de 44 il için yaptığı uyarının ardından Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de toz taşınımı etkili oldu.

Yüksekova ilçesinde rüzgarın etkisiyle gelen toz bulutları yüksek dağları kapladı. Toz bulutları hayatı olumsuz yönde etkilerken, toz bulutundan dolayı ilçenin en yüksek dağı Cilo Dağları kayboldu. Dağın yakınlarından geçen vatandaşlar ise o anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Toz taşınımının Türkiye’nin birçok yerinde etkili olduğunu belirten Ali Yiğit adlı vatandaş, “Meteoroloji toz taşınımı uyarısı yapmıştı. Bugün an itibariyle Yüksekova’da etkisini gösterdi. Şimdi Cilo sıralı dağlar toz bulutu içinde. Bizde o anları kayıt altına aldık” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.