Hava Durumu

Meclis Başkanı Şentop'tan Biden'ın 1915 olayları tepkisi

TBMM Başkanı Şentop, Biden'ın açıklamasının hukuki temeli olmadığını vurgularken, 'ABD’de Ermeni lobisi var, onları memnun etmek için yapıyorlar. Bizim tarihimzde utanacağımız hiçbir olay yoktur.' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Meclis Başkanı Şentop'tan Biden'ın 1915 olayları tepkisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. TBMM Başkanı Şentop, Biden'ın açıklamasının hukuki temeli olmadığını vurgularken, 'ABD’de Ermeni lobisi var, onları memnun etmek için yapıyorlar. Bizim tarihimzde utanacağımız hiçbir olay yoktur.' dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TRT Haber'in sorularını yanıtladı. Şentop'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Onlar şov yapma amacında, kendi ülkelerinde siyasi rant için hareket ediyorlar. Meselenin gerçek, tarihi ve hukuki durumuyla ilgili bilgi sahibi değiller. Bizim amacımız böyle bir toplantıyı böyle bir şeyi indirgemek, toplantının amacını düşürmek değildi. Perspektifimiz AB-Türkiye ilişkilerine yönelikti.

AB’nin refahını tüketen küçük ülke bunlar. Esas mesela Türkiye’nin kültürel, dini olarak farklılığıdır. Türkiye AB’ye dahil olduğunda en çok nüfuslu bir veya ikinci ülke olacak. Son gelişmeler Türkiye’nin bölgesinde önemini artırdı. Bunları verilere dayanarak okuyanlar görüyorlar.

Gözden Kaçmasın'AB gibi bir gücün, bazı ülkelerin kaprislerine esir olması kabul edilebilir bir durum değildir'Haberi görüntüle

BİDEN’A 1915 OLAYLARI TEPKİSİ

Bu sürpriz değil. Biden’ın bu sene de böyle açıklama yapmasını bekliyordum. ABD’de Ermeni lobisi var, onları memnun etmek için yapıyorlar. Ermenistan’ın bulunduğu bölgede ekonomik, siyasi olarak ilişkilerini refahını, sürdürebilmesi için faydalı değil. Birkaç bin kişilik Ermeni diasporasını memnun etmek için yapılan açıklamalar doğru değil. Bu açıklamanın hukuki olarak temeli yok. Türkiye olarak bu konuda çok rahatız. Başımızı öne eğdirecek hiçbir olay yok. Tarihimizde utanacağımız hiçbir olay yoktur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.