Hava Durumu

Kalkan-18 operasyonlarında 559 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçle mücadele kapsamında 5 ilde 4 günde gerçekleştirilen 'Kalkan-18' operasyonlarında 20 göçmen kaçakçısı ve 559 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kalkan-18 operasyonlarında 559 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "5 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik jandarma tarafından 4 gün devam eden 'Kalkan-18' operasyonlarında 20 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 559 düzensiz göçmen yakalandı. Van, İzmir, Iğdır, Şırnak ve Muğla'da yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin, 13'ü tutuklandı, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri sürüyor. Operasyonlar sonucu 13 adet araç, 2 adet sahte pasaport, çok sayıda uyuşturucu hap ve kaçak ilaçlara el konuldu. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi" ifadelerini kullandı.

Operasyona katılan ekipleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.