Hava Durumu

Girne açıklarındaki gemi faciasıyla ilgili yeni gelişme!

KKTC Başbakanlığı, Girne açıklarındaki gemi faciasında bulunan naaşlardan ikisinin Mehmet Asaf Biçer ve Nihat Pancar'a ait olduğunu açıkladı. Bir naaşa daha ulaşıldığı ve kimlik tespiti için DNA incelemesinin başladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2026 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2026 09:48
Kaynak: ANKA
Girne açıklarındaki gemi faciasıyla ilgili yeni gelişme!

KKTC Başbakanlığı, Girne açıklarında yaşanan gemi faciasının ardından devam eden arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, hafta sonu bulunan iki naaş üzerinde gerçekleştirilen DNA incelemelerinin tamamlandığı bildirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda naaşlardan birinin 5 yaşındaki Mehmet Asaf Biçer’e, diğerinin ise Nihat Pancar’a ait olduğu tespit edildi.

Bir naaşa daha ulaşıldı

Bugün sürdürülen arama çalışmalarında bir naaşa daha ulaşıldığı belirtilen açıklamada, naaşın kimliğinin belirlenmesi amacıyla DNA incelemesinin başlatıldığı kaydedildi.

KKTC Başbakanlığı, arama çalışmalarının devletin tüm imkânları seferber edilerek sürdürüldüğünü bildirdi. Açıklamada hayatını kaybedenler için başsağlığı, kayıp yakınlarına ise sabır ve metanet dileğinde bulunuldu.

Kaynak: ANKA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.