Hava Durumu

Fahrettin Altun'dan, Kılıçdaroğlu'na 'not defteri' yanıtı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan-Trump görüşmesinde Türk heyetinin not tutmadığı iddiasını yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2019 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2019 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Fahrettin Altun'dan, Kılıçdaroğlu'na 'not defteri' yanıtı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Osaka'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmede gerekli not ve kayıtların heyet üyeleri tarafından alındığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk heyetinin not almadığı yönündeki sözleri nedeniyle kamuoyundan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemesini istedi.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmeye ilişkin sözlerini değerlendirdi.

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Osaka'daki fotoğrafı görmüşsünüzdür. Trump ile Erdoğan yan yana oturuyorlar. Amerikan heyetinde herkesin elinde not defteri ve kalem var. Bizim ekibin de elinde ne kalem var ne de not defteri var' diyerek açıkça yalan söylemiştir" ifadesini kullanan Altun, şunları kaydetti:

"Liderler ve heyetler arasındaki görüşmelerde diplomatik usul ve teamüller bellidir. Osaka'da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki bu önemli görüşmede de gerekli not ve kayıtlar heyet üyeleri tarafından elbette alınmıştır.

G20 Liderler Zirvesi'nde sergilediğimiz güçlü ve kararlı duruştan rahatsızlık duyan Kılıçdaroğlu, bu yalanıyla ulusal çıkarlarımız açısından önemli bir görüşmeyi değersizleştirmeye çalışmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu kamuoyundan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan derhal özür dilemelidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.