Hava Durumu

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakim karşısında

Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik ‘rüşvet’ ve ‘irtikap’ suçlarına ilişkin aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına başlandı.  

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakim karşısında

  Beşiktaş Belediyesi çalışanlarının ‘irtikap’ ve ‘rüşvet’ suçlarını işlediği iddiasıyla aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına başlandı. İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya tutuklu sanık Murat Hazinedar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, bazı tutuksuz sanıklar ile aralarında Hüseyin Avni Sipahi’ni de bulunduğu bazı tutuklu sanıklar duruşmada hazır bulundu. Mahkemeye tarafların avukatları da katıldı. 
 
  Duruşmada savunma yapan sanık Murat Hazinedar, "Tam 7 yıldır FETÖ suçlamalarına maruz kaldım. Hakkımdaki MİT, MASAK raporları temiz. Bankamatik memurluğuna izin vermedim. Hiç bankamatik çalışanımız olmadı, mesai rantı ekonomisi vardı belediyede, bunları durdurdum. Ben kaçaklara izin vermeyerek rant kapısını kapattım. Kentin menfaati için çalıştım’’ şeklinde konuştu. 
 
   İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Murat Hazinedar'ın "irtikap suçuna teşebbüs etmek", "irtikap", "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanmak suçlarından toplamda 70 yıl 6 aydan 154 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheli Hüseyin Avni Sipahi'nin aynı suçlardan 43,5 yıldan 96 yıla kadar, şüpheli Rifat Örnek'in 29 yıldan 62 yıla kadar, Çetin Kırışgil'in 10 yıldan 20 yıla kadar, diğer sanıkların ise 4 yıl ile 37 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.