Hava Durumu

Deprem çantasında neler olmalı?

Türkiye peş peşe gelen büyük depremlerle sarsılırken, hayati önem taşıyan "Afet ve Acil Durum Çantası" yani deprem çantasında neler olması gerektiğini araştırdık. İşte o detaylar.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Deprem çantasında neler olmalı?

Türkiye, sarsıcı deprem kuşaklarının üzerinde yer alan bir ülke. Bunu peş peşe gelen ve büyük yıkıma yol açan son depremlerle de artık görmüş, anlamış olduk.

Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir Afet ve Acil Durum Çantası sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. 

Bir afet sonrası yiyecek, içecek ve acil ihtiyaçları temin edebileceğiniz yerlere ulaşamayabilirsiniz. Küçük yaralanmalarınız varsa bunları kendiniz giderebilirsiniz. Bu tip durumlar için afet çantanızın içinde olması gerekenleri doğru belirleyip, çantanızı kolay ulaşacağınız bir yerde saklamanız çok önemlidir. Afet ve Acil Durum Çantası sadece evinizde, iş yerinizde değil okulunuzda, sınıfınızda da olmalıdır.

AFAD, bir deprem çantasında öncelikle neler bulundurulması gerektiğini açıkladı.

İşte deprem çantasında olması gereken malzemeler:



* Öncelikle tüm aile biriylerine yetecek kadar su 

* Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.)

* İç çamaşırı, çorap,yağmurluk, battaniye ve iklime uygun giysiler 

* Sabun, diş fırçası ve macunu, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, hijyenik ped, ailede küçük çocuk ya da bebek varsa çocuk bezi

* El feneri ve güçlü yedek piller, pilli radyo ve yedek piller

* Makas, bıcak, tırnak çakısı, çakmak, mum, kibrit

* Sargı bezi, yara bandı, tıbbi dezenfektan, ağrı kesici ve antibiyotiğin yanı sıra, aile bireylerinin düzenli kullanması gereken ilaçlar varsa bunlar yer almalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.