Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öncelikli hedefimiz yaraları sarmak

 Büyük depremin yaraları nasıl sarılacak? Cumhur İttifakı’nın yol haritası ne olacak? Seçim kampanyası nasıl yürütülecek? Başkan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor…

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 23:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öncelikli hedefimiz yaraları sarmak

Türkiye Genel Seçimler için 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gidiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair kritik açıklamalarda bulunuyor.

Peki seçimlerde Cumhur İttifakı'nın yol haritası ne olacak? Seçim kampanyası nasıl yürütülecek? 11 ili vuran depremin yaraları nasıl sarılacak? Deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmalarında son durum ne?

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Bu gece ile birlikte mubarek Ramazan ayını idrak etmeye başlıyoruz. Bu gece sahura kalkacağız, Ramazan'ın manevi havasını inşallah teneffüs etmeye başlayacağız. Tüm İslam alemi için özellikle depremde ebediyete uğurladığımız şehitlerimize inşallah rahmete vesile olsun. Bu arada 100 bini aşkın yaralılarımızın şifa bulmasına vesile olsun diyorum.

"YARIN TEMEL ATMAYA BAŞLIYORUZ"

(Deprem konutları) Yarın temel atmaya başlıyoruz ve söz verdiğimiz gibi inşallah 1 yıl içerisinde kalıcı konutları bitirmeye Rabbim bizleri muvaffak etsin.

Depremin ilk dakikalarından itibaren çok hızlı bir şekilde durum tespiti yaptık. Kabine'mizin tüm üyelerini deprem bölgesine göndererek görevlendirdik. Her ilin milletvekilleri oralarda görev yaptı. Özellikle madencilerden çok istifade ettik ve onları da buraya sevk ettik. Tüm imkanlarımızı depremzedeler için harekete geçirdik. Ağır kış şartlarına rağmen tüm arama kurtarma ekiplerinin başarılı çalışmalarını gördük. Yılmadılar, usanmadılar. Çalışmaları yerine getirdiler. Ne kadar büyük bir millet olduğumuzu bir kez idrak ettiler.

Vatandaşlarımızın hiçbiri ne deprem bölgesinde ne de dışında çaresiz kalmadı. En önemli gündemimiz deprem olacak, tek derdimiz yaraları sarmak olacak.

1364 şüpheli hakkında işlem başlatıldı, 302 şüpheli tutuklandı, 312 kişiye yakalama kararı var.

DEPREM SONRASI YENİDEN İNŞA SÜRECİ

Toplam 40 bin 104 afet konutunun ihalesi yapıldı. 6 bin 223 köy evinin de ihalesi yapıldı. Bir yıl içerisinde 11 ilde toplamda 650 bin konut inşa ederek hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bu adımları ilk defa atmıyoruz, Van'da bunu ispat ettik.

Dikey mimariye girmiyoruz ve zemin kontrolleri yapıldı. Fay hatlarından uzak bölgeler seçilecek.

ÜNİVERSİTEDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

(Üniversitelerde yüz yüze eğitime verilen ara) Uzun bir süre olmayacak ama online sistemle biraz devam edelim. Çünkü yurtlarımız çok işimizi görüyor. Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir.

14 MAYIS SEÇİMİ

Deprem nedeniyle alışılmış seçim kampanyası düşünmüyoruz. 20 yılda yaptıklarımızı vatandaşlarımıza anlatacağız.

HDP EN BAŞINDAN BERİ MASADAYDI

(Altılı masa) Tam anlamıyla bir eski Türkiye fotoğrafı olan koalisyon mantığıyla çalışıyorlar.

(Altılı masa) Terör örgütünün parlamentodaki uzantısını da masaya ortak etti, beraber yürüyorlar. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? HDP en başından beri masanın yedinci ortağıydı. Benim vatandaşım emperyal kafaların yandaşı değildir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.