Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğine mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 752. Anma Yılı Etkinliği'ne video mesaj gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2023 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğine mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 752. Anma Yılı Etkinliği'ne gönderdiği mesaj şu şekilde:  Değerli Hacı Bektaş dostları, sevgili canlar, sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbbetle selamlıyorum. Edebiyete intikalinin 752. yıl dönümünde gönül sultanımız, pirimiz, irfan pınarımız, hünkar Hacı Bektaş Veli'yi rahmetle yad ediyorum. Bu vesileyle yüzlerce yıldır Anadolu topraklarını aşkla, sevgiyle ilmek ilmek dokuyan hak aşıklarına Allah'tan rahmet diliyorum.

O hak aşıkları ki geride bıraktıkları eserleri ve çağları aşan tavsiyeleriyle yolumuzu aydınlatmayı sürdüyorlar. Yaşadığımız her hadisede peygamberlerimizin varisleri olan ilim ve irfan erbabının hayatımızdaki yerini daha iyi idrak ediyoruz. Hacı Bektaş Veli'nin 'gelin canlar bir olalım' çağrısındaki hikmeti 6 Şubat'taki depremlerimizde bir kez daha gördük. 50 bin insanımızın hayatını kaybettiği, 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrası 85 milyon olarak afetzedelerimizin imdadına koştuk.

Devlet millet el ele, gönül gönüle vererek, yaralarımızı sarmanın, depremin izlerini silmenin çabası içinde olduk. Depremden sadece 3 ay sonra tarihimizin en kritik seçimlerinden birini kardeşliğimize yakışır bir şekilde demokrasi şöleni içinde gerçekleştirdik. Bu kritik süreçte basiret ve ferasetle hareket ederek köken ve mezhep temelli fitne girişimlerine prim vermedik. Sandıklar kapandıktan sonra ise seçim atmosferini geride bırakarak hep birlikte Türkiye Yüzyılı'nın inşaasına başladık. Cumhuriyetimizin ikinci asrını milletimizin asrı yapmak için seferber olmuş durumdayız.

Çeşitli zorluklarla karşılaşsak da büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda Allah'a hamd olsun emin adımlarla yürüyoruz. Yarınlarımız adına verdiğimiz bu mücadeledeki azığımız Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin insanı, merhameti, şefkati, kardeşliği, yücelten mesajlarıdır. 72 millete bir nazarla bakmamızı tasviye eden bu mesajlara sıkı sıkıya sarılarak milletimize ve tüm insanlığımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyorum. Bu duygularla bir kez daha hakka yürüyüşünün 752. sene-i devriyesininde Hacı Bektaş Veli hazretlerini tazimle yad ediyorum. Hacı Bektaş-ı Veli'nin manevi mirasına sahip çıkan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor, Allah'a emanet ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.