Hava Durumu

Bunaltıcı sıcaklar devam ederken Meteoroloji duyurdu! Yağışlar geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava durumunun hafta sonu yağışlı havaların gelmesiyle düşeceğini, ülke genelinin büyük bir bölümünde yağışların görüleceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bunaltıcı sıcaklar devam ederken Meteoroloji duyurdu! Yağışlar geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Tekin, ülke genelinde beklenen yağışlar ve sıcaklık durumuna ilişkin bilgiler verdi. Hava sıcaklıklarının önceki günlerde mevsim normalleri üzerinde olduğunu hatırlatan Tekin, “Önümüzdeki iki gün boyunca perşembe ve cuma günü de mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Hafta sonu yeni bir yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıkları mevsim normalleri altına düşecek” diye konuştu. Tekin, yağışlı havanın yaşanacağını belirterek, “Ülkemizde önümüzdeki iki gün boyunca dar alanda yağışları göreceğiz. Perşembe günü Marmara'nın güneydoğusu, Ege'nin içi, Batı Akdeniz'in iç kesimleriyle Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yağışları göreceğiz. Cuma günü ise Trakya, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri yağışlı olacak. Diğer yerlerde ise parçalı az bulutlu olacak” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Osmaniye, Eskişehir ve Bolu çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.