Hava Durumu

Antalya’daki facia kazada bilirkişi raporu tamamlandı! Sürücü asli kusurlu bulundu

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 28 kişinin de yaralandığı yolcu otobüsü kazasına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı. Raporda, hız sınırının 50 kilometre olduğu bölgede otobüsün 95 kilometre hızla seyrettiği belirtilirken, hayatını kaybeden sürücünün "asli derecede kusurlu" olduğu ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2026 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2026 11:39
Kaynak: İHA
Antalya’daki facia kazada bilirkişi raporu tamamlandı! Sürücü asli kusurlu bulundu

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde 1 Şubat'ta meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği, 28 kişinin yaralandığı yolcu otobüsü faciasına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu soruşturma dosyasına girdi.

Antalya’da 10 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasında bilirkişi sürücüyü kusurlu buldu

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu Antalya Grup Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan raporda, kazanın oluş şekli, takograf kayıtları, olay yeri incelemeleri, trafik tutanakları ve diğer teknik veriler ayrıntılı şekilde değerlendirildi.

Rapora göre 26 ABG 022 plakalı yolcu otobüsü, Kuzey Çevre Yolu Antalya-Burdur kara yolu kavşağındaki sağa virajlı bağlantı yolunda kontrolden çıkarak önce bariyerlere çarptı, ardından yoldan savrularak toprak zeminde sol yanına devrildi.

Antalya’da 10 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasında bilirkişi sürücüyü kusurlu buldu

Yol ıslak, hava sisliydi

Teknik incelemelerde kazanın meydana geldiği yolun asfalt, ıslak ve nemli olduğu, hava şartlarının ise sisli olduğu belirlendi. Bölgede 50 kilometre hız sınırı bulunduğu, sürücüleri uyaran tehlikeli viraj ve hız limit levhalarının da yol üzerinde yer aldığı tespit edildi.

Takograf verileri: Kaza anında hız 95 kilometre

Raporda olay yerinde yaklaşık 30 metre fren izi ve 44 metre boyunca hasar görmüş bariyer bulunduğu kaydedildi. Takograf kayıtlarının incelenmesi sonucunda ise otobüsün kaza anında yaklaşık 95 kilometre hızla ilerlediği belirlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın derinlemesine trafik kazası araştırma raporunda da sürücünün hızını yol ve hava şartlarına göre ayarlamadığı ve trafik kurallarını ihlal ettiği değerlendirmesine yer verildi.

"Asli derecede kusurlu" değerlendirmesi

Adli Tıp Kurumu raporunda, sürücünün virajlı yol, ıslak zemin ve sisli hava koşullarını dikkate alarak görüş mesafesine uygun bir hızla seyretmesi gerekirken bu yükümlülüklere uymadığı vurgulandı.

Raporda, mahal şartlarının çok üzerinde bir hızla viraja girmesi nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarpan ve ardından yoldan çıkan sürücünün, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davrandığı belirtilerek "asli derecede kusurlu" olduğu kanaatine varıldığı ifade edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.