Hava Durumu

Adana'da sıcaklık rekoru: Termometreler nisanda 39 dereceyi gösterdi

Adana'da termometreler nisan ayında 39 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar ağaç gölgesinde, bazı çocuklar ise parklarda bulunan havuzlarda serinledi. Meteoroloji, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası ile Adana'da sıcaklıkların bugünden itibaren artacağını ve 42 dereceye kadar çıkacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Adana'da sıcaklık rekoru: Termometreler nisanda 39 dereceyi gösterdi

Sıcaklığıyla ünlü şehir Adana'da termometreler nisan ayında 39 dereceyi gösterdi. Portakal Çiçeği Karnavalı dolayısıyla yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafiri de ağırlayan kentte sıcaktan bunalan vatandaşlar parklarda ağaç gölgelerinde serinledi. Sıcaktan bunalan bazı çocuklar parklardaki havuzlarda, yaşlılar ise banklarda vakit geçirdi.

SICAKLIKLAR 42 DERECEYE ÇIKACAK

Adana'da araç termometreleri 39 dereceyi gösterdi. Meteoroloji, gölgede sıcaklığın Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla bugünden itibaren artacağını ve 42 dereceye kadar çıkacağını bildirdi.

YAZIN 50 DERECEYİ GÖRDÜĞÜMÜZ OLDU'

Hissedilen sıcaklığın termometrelerin gösterdiğinin çok üzerinde olduğuna dikkat çeken Cengizhan Temuçin, ikliminden dolayı Adana'nın çok sıcak bir şehir olduğunu belirtti.

Temuçin, "Yazın 50 dereceyi gördüğümüz olmuştur burada. Geçtiğimiz yıllarda nem ve rutubet ile 50 derecenin üstlerini de görmüş olduk. İnsanlar ağaçların altında gölgede çayını, kahvesini içer ve oturur. Güneşten kendisini korumaya çalışır. Şu an biz alışkın olduğumuz ve bu memlekette yaşadığımız için dışarıdan gelen yerli turistlerimize çok aşırı şekilde sıcak gelebilir burası. Biz Adana'da çok yüksek dereceleri gördük. Adana her zaman böyle, 45-50 dereceleri hissettiriyor insanlara." diye konuştu.

'ADANA'DA GÖLGE VERMEYEN AĞAÇ SEVİLMEZ'

Termometrelerin 31 dereceyi göstermesine rağmen yakın zamanda havaların çok daha sıcak olacağını belirten Eyüp Kırkıl da, "Bugün sıcaklık 31 derece gösteriyor ama 37'ye kadar yükselmesini bekliyoruz. Sıcak havalarda gölgede oturuyoruz, soğuk su içiyoruz. Gölgeler bizim için çok önemli. Gölge vermeyen ağaç sevilmez bizim Adana'da." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.