Hava Durumu

Adalar Belediyesi'ne rüşvet operasyonu! Başkan dahil 35 kişi tutuklandı

İstanbul'da Adalar Belediyesi'ne yönelik rüşvet soruşturmasında, Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat'ın da aralarında bulunduğu 35 kişi tutuklandı. 19 Haziran'daki operasyonda ruhsat karşılığı rüşvet alındığı iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2026 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2026 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
Adalar Belediyesi'ne rüşvet operasyonu! Başkan dahil 35 kişi tutuklandı

İstanbul'da Adalar Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat'ın da bulunduğu 35 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 19 Haziran'da düzenlenen operasyonda toplam 42 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 35'i, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmanın Konusu Ne?

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre soruşturma, doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki Adalar'da bazı yapı ve işletmelere rüşvet karşılığında ruhsat verildiği iddialarına dayanıyor.

Dosyadaki delillere göre belediye görevlileri ile iş yeri sahipleri arasında ruhsat işlemleri karşılığında rüşvet pazarlıkları yapıldığı, paraların belediye yetkililerine veya onlarla bağlantılı kişilere elden teslim edildiği öne sürülüyor. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 40 ayrı eylemde 47 kişinin suça karıştığı tespit edildi.

İstanbul ve üç farklı ilde toplam 90 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 42 şüpheli yakalanırken, eski Adalar Meclis Üyesi olduğu belirtilen müteahhit M.Ö'nün evinde yapılan aramada 258 bin dolar ve 13 altın bileziğe el konuldu.

Ali Ercan Akpolat Kimdir?

Ali Ercan Akpolat, 2 Temmuz 1969 tarihinde Büyükada'da doğdu. Eğitim hayatını Adalar'da tamamlayan Akpolat, siyasi yaşamına genç yaşlarda SHP'de başladı ve daha sonra CHP'de çeşitli görevlerde bulundu.

Daha önce CHP Adalar İlçe Başkanlığı, Adalar Belediye Başkan Yardımcılığı ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Akpolat, turizm sektöründe işletmecilik yaptı. Sporla da yakından ilgilenen Akpolat, maraton koşuculuğu ve su altı faaliyetleriyle tanınıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak girdiği 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'ni kazanarak Adalar Belediye Başkanı seçilmiş ve 3 Nisan 2024 tarihinde mazbatasını alarak görevine başlamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.