Hava Durumu

Yeni konut kampanyasıyla fiyatlar düşer mi?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, orta gelirlilere yönelik kampanyayla konut arzı belirli bir noktaya gelince, fiyatların düşebileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Yeni konut kampanyasıyla fiyatlar düşer mi?

Yeni Evim kampanyasında orta gelirliye 15 yıl vadeli, yüzde 0,69'dan başlayacak kredi faizi sunulacak. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kampanyayla birlikte ilerleyen dönemde konut arzının belirli bir noktaya gelmesiyle, fiyatların gerileme yaşayabileceğini söyledi.   

 
  İlk Evim İlk İş Yerim projesinin ardından, orta gelir grubunun konuta erişimini kolaylaştırmaya yönelik olarak hazırlanan yeni konut finansman modeli 'Yeni Evim' kampanyasında detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın eş güdümlü olarak yürüttüğü projede, azami 15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz/kar payı oranları yüzde 0,69'dan başlayan oranlarla uygulanacak. Programda asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlendi. 
 
  Program çerçevesinde İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm şehirlerde 3. bölge olarak belirlendi. 1. bölge için finansman tutarı en çok 5 milyon, ikinci bölge için 3 milyon, üçüncü bölge için ise 2 milyon TL olacak. Kampanya 16 Ocak tarihi itibariyle başlayacak. İlk yıl 1 milyonluk finansman tutarında taksit 4 bin 410 TL olacak. 
 
  Programdan yararlanacak kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekiyor. Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak. 
 




  Konut piyasasının kampanyaya reaksiyonu ne olacak? 


  Emlak uzmanları projeyle birlikte ilerleyen dönemde konut arzının belirli bir noktaya gelmesiyle, fiyatların gerileme yaşayabileceğini söyledi. Öte yandan ikinci el konutların bu kampanyadan ve kredilerden faydalanamadığını söyleyen uzmanlar, ikinci el konutların bu sebeple fiyatlarında bir dalgalanma beklemediklerini aktardı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.