Hava Durumu

Orta gelirlinin aylık taksiti ne olacak? Bakan açıkladı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta gelirli vatandaşlarımız 4 bin 400 TL’den başlayan taksitle ev sahibi olabilecekler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Orta gelirlinin aylık taksiti ne olacak? Bakan açıkladı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Sosyal konut ile başladığımız alt gelir grubuna hitap eden projenin dışında şimdi de orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için 81 ilimizde kampanya başlatıyoruz. İlk etapta 100 bin evi olmayan orta gelirli kardeşlerimiz ev sahibi olabilmeleri için bu projeyi yürütüyoruz. Çalışma çerçevesinde 15 Ocak itibariyle kampanyamız başlayacak. 1 milyon liralık örnek ödeme tabloya baktığımız zaman 4 bin 400 TL’den başlayan taksitle ev sahibi olabilecekler. Bu süreçte fiyat artışlarına asla müsamaha etmeyeceğiz" dedi.   


  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tarihin en büyük yangınlarından biri olarak kabul edilen Manavgat’ta, 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü çıkan yangında en fazla etkilenen Kalemler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan konutlarda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından basın açıklaması gerçekleştiren Kurum, şunları kaydetti:

  "Vatandaşımıza ne söz verdik ise bunu tutmanın gururunu yaşıyoruz. O zaman ‘Buraları ranta açacaklar, buraları vatandaşın elinden alıp otel arazisi yapacaklar’ dediler. Ama hiçbir alanı otel arazisi olarak açmadık. Milletimizin olan emaneti inşatlarını yaparak milletimize teslim ettik. Yöresel mimarimizi koruduk. Yeni evim kampanyası ile ilgili olarak surecimizi kararlı bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah 'Yeni Evim Kampanyası' ile birlikte yeni bir finansman modeli ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte projemizi kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz.

1 MİLYON LİRALIK EV İÇİN...

Bu çerçevede sosyal konut ile başladığımız alt gelir grubuna hitap eden projenin dışında şimdi de orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için 81 ilimizde kampanya başlatıyoruz. İlk etapta 100 bin evi olmayan orta gelirli kardeşlerimiz ev sahibi olabilmeleri için bu projeyi yürütüyoruz. Çalışma çerçevesinde 15 Ocak itibariyle kampanyamız başlayacak. Burada ev alacak vatandaşlarımız gerçekten uygun vade oranları ile birlikte ev sahibi olacak. 0-2 milyon arasında kredi kullanacak vatandaşlarımız 0,69’dan, 2-4 milyon arasında kredi kullanacak vatandaşlarımız 0,79’dan, 4-5 milyon arasında kredi kullanacak arkadaşlarımız da 0,99’dan kredi kullanabilecek. 1 milyon liralık örnek ödeme tabloya baktığımız zaman 4 bin 400 TL’den başlayan taksitle ev sahibi olabilecekler." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.