Hava Durumu

Nebati: 5 yılda 6 milyon İstanbulluyu güvenli yuvalara kavuşturacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da yüzyılın dönüşümünü başlatacak adımları attıklarını belirterek, "Her yıl 300 bin, 5 yılda toplam 1.5 milyon yeni konutla, en az 6 milyon İstanbulluyu güvenli yuvalara kavuşturmuş olacağız" dedi.   

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Nebati: 5 yılda 6 milyon İstanbulluyu güvenli yuvalara kavuşturacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da yüzyılın dönüşümünü başlatacak adımları attıklarını belirterek, "Avrupa yakasındaki rezerv alanlarımızda 500 bin, Asya yakasındaki rezerv alanlarımızda 500 bin konut yapmayı hedefliyoruz. Buralara taşıyacağımız nüfusla büyük oranda seyrelteceğimiz mevcut yerleşim yerlerinde de 500 bin konutu yerinde dönüştürmeyi planlıyoruz. Her yıl 300 bin, 5 yılda toplam 1.5 milyon yeni konutla, en az 6 milyon İstanbulluyu güvenli yuvalara kavuşturmuş olacağız" dedi.   

  Bakan Nebati, seçim bölgesi Mersin'de kent gazetecileriyle bir araya geldi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile bazı milletvekillerinin de katıldığı programda, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Nebati, ülke ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

  Kısa süre önce asrın afeti olan çok büyük bir deprem yaşandığını anımsatan Nebati, "Bu depremden 14 milyon insanımız doğrudan, 85 milyon insan da dolaylı olarak etkilendiler ve biz bu anlamda doğrudan etkilenen vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın deprem konusunda en az şekilde etkilenmesini gerektirecek adımlar attık. Öyle ki, deprem konusunda biz hiçbir şekilde Türkiye'de vatandaşlarımızın o yıkıcı etkisini hissettirmeme noktasında çok büyük başarılara imza attığımızı da ifade etmek istiyorum. Depremzede vatandaşlarımızı bir an evvel kalıcı konutlarına kavuşturmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Kısa bir süre zarfında 105 binden fazla konutun inşaatına başladık. Toplamda da 650 bin konut inşa edeceğiz. Bir yandan temelleri atıyoruz, bir yandan anahtarları teslim ediyoruz. Gaziantep Nurdağı'nda inşaatını tamamladığımız köy evlerinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik. Vatandaşlarımızı kısa süre bir sürede yepyeni ve sapasağlam evlerine kavuşturmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Yine biliyorsunuz İstanbul'da yüzyılın dönüşümünü başlatacak adımları attık. Avrupa yakasındaki rezerv alanlarımızda 500 bin, Asya yakasındaki rezerv alanlarımızda 500 bin konut yapmayı hedefliyoruz. Buralara taşıyacağımız nüfusla büyük oranda seyrelteceğimiz mevcut yerleşim yerlerinde de 500 bin konutu yerinde dönüştürmeyi planlıyoruz. Her yıl 300 bin, 5 yılda toplam 1.5 milyon yeni konutla, en az 6 milyon İstanbulluyu güvenli yuvalara kavuşturmuş olacağız" diye konuştu. 
 
  "Sıfır faizle hayvancılık kredisi verilecek" 

  Akıllı köy evleri, ahırlar, köy konakları, camiler ve peyzajlar ile gelişmiş altyapı ve teknoloji sunan bir modeli ortaya koyacaklarını kaydeden Nebati, "Afet alanlarında yaşayan çiftçilere Ziraat Bankası aracılığı ile sıfır faizli hayvancılık kredisi ve hayvan yem alım desteği sağlanacak. Afet alanları dışındaki bölgelerde yaşayan vatandaşlara 'ilk evim' kampanyası şartlarıyla akıllı köylerden ev sahibi olma imkanı sunulacak. Köylerde yaşayan vatandaşlara, mevcut evlerini yıkıp güvenli ve teknolojik evlere geçmeleri için uygun finansman sağlanacak. Kırsal dönüşüm kapsamında 50 büyükbaş üzere damızlık üretim teşvik edilerek, hayvan varlığı arttırılacak ve verim artışı sağlanacak. Sözleşmeli üretim modeli ile aile tipi işletmelerle büyükbaş ve besi hayvancılığı desteklenerek, her aileye en az bir asgari ücret garantisi verilecek. Arz güvenliği sağlanacak ve gıda fiyat dalgalanmaları önlenecek" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.