Hava Durumu

 Tatilciler bayramda Yunan adalarına akın etti   

Ramazan Bayramı tatilini Ege Denizi'ndeki Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.   

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2023 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2023 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
 Tatilciler bayramda Yunan adalarına akın etti   

  Ramazan ayının son günü ve bayramın ilk gününde Türkiye'nin en batısındaki deniz hudut kapısı önünde sabah saatlerinde uzun kuyruklar oluşturan tatilcilerin yoğunluğu, Ayvalık ile Yunanistan'ın Midilli Adası arasında karşılıklı seferler düzenleyen feribot firmalarının yüzünü güldürdü. Covid-19 pandemisinin ardından ilk kez böyle bir yoğunlukla karşılaşan feribot firmalarının bayram süresince yaklaşık 3 bin turisti Midilli Adası'na taşıması bekleniyor. Vatandaşların Midilli Adası'na gitmeden önce araçlarını bıraktıkları otoparklarda da yoğunluk yaşandı.  

  Ayvalık-Midilli arasında seferler düzenleyen bir turizm firmasının sahibi Ali Jale, bayramın ilk gününde bin kişinin üzerinde Türk turistin Midilli Adası'na geçtiğini belirterek, "Bu yılki Ramazan Bayramı periyodunda bizim de tahmin ettiğimizin üzerinde bir yoğunluğumuz var. Türk insanının zaten Yunan adalarına yönelik bir sempatisi olduğunu biliyorduk. Pandemi sürecinde bu gidiş gelişler biraz yavaşlasa da geçtiğimiz yıl çarklar yeniden dönmeye başladı. Bu bayramda da bu durumu yoğun bir şekilde hissediyoruz. Bugün firmamıza ait bir feribot ve deniz otobüsüyle Midilli'ye hareket edeceğiz. Yaklaşık olarak bugün deniz hudut kapısından, diğer firmanın da yolcularıyla bin kişiye yakın turistin geçmesini bekliyoruz. Biz bu talepten memnunuz. Önemli olan turistlerimizi istedikleri tatil ortamına kavuşturabilmektir" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.