Hava Durumu

Avokado nasıl yenir? Faydaları nelerdir?

Avokado, diğer meyvelere kıyasla sağlıklı yağ açısından oldukça zengin bir meyvedir. İçinde bulunan çok sayıda antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini destekleyici özelliğe sahiptir. Avokado, içerdiği vitamin, mineral ve antioksidan açısından oldukça zengin bir meyvedir. Cilt sağlığı başta olmakla birçok faydası bulunan meyvenin faydaları nelerdir, avokado nasıl yenir?

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Avokado nasıl yenir? Faydaları nelerdir?

Avokado, C, E, K ve B6, B2, B3, B5 vitaminlerinin yanı sıra folat, magnezyum ve potasyum kaynağıdır. Ayrıca lutein, beta karoten ve omega-3 yağ asitleri içermektedir. Avokado, bir kişiye yardımcı olabilecek yüksek düzeyde sağlıklı, faydalı yağlar içermektedir. Yaklaşık yarım (100 gr) avokadoda şunları içermektedir:

160 kalori14.7 gr yağ8.5 gr karbonhidrat6.7 gr lif1 gr'dan az şeker

Yağ vücuttaki her bir hücre için gerekmektedir. Sağlıklı yağlar yemek cilt sağlığını destekler, yağda çözünen vitaminlerin, minerallerin ve diğer besin maddelerinin emilimini artırmaktadır.

Antoksidan miktarı yüksek bir meyvedir. Yağda çözünen yani lipolifik antioksidan bakımından zengindir.Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. İçeriği düşük sodyum, yüksek potasyum sayesinde kalp ve damar sağlığı için faydalı olduğu araştırma sonuçlarında yer almaktadır.Bünyesindeki düşük şeker oranı ile kilo verme konusunda yardımcı olur.Sahip olduğu yüksek lif (yaklaşık %25’i liflerden oluşur) sayesinde bağırsak sistemine destekte bulunacak şekilde probiyotik etkisi göstermektedir.Önemli düzeyde C ve E vitamini barındırmaktadır. Bu sayede vücudunuzun ihtiyaç duyduğu ve bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminleri sunmaktadır.Yapılan araştırmalar, kolesterol konusunda destekleyici olduğunu göstermektedir.Doymamış yağ konusunda zengindir.İçerdiği potasyum, yağ ve lif sayesinde tokluk hissinin uzun sürmesine yardımcı olur.Demir, çinko, fosfor gibi önemli içeriklere sahiptir.

AVOKADO NASIL YENİR? 

Avokado, armut biçimde, ortasında irice çekirdeği olan bir meyvedir.Bu meyvenin tadının tam olarak anlaşılabilmesi için olgunlaşmış olması gerekmektedir.

Bu sebeple satın alırken daha yumuşak ve koyu renkli olan avokadoların tercih edilmesi yerinde olacaktır. Ancak çok fazla yumuşak olanlarda da bozulma ve çürüme görülebileceğinden, hafif sert biçimde alınarak yumuşamasının beklenmesi en doğru uygulamadır.

Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir.

Diğer bir yeme yöntemi ise kabuğunun bir bıçak yardımıyla soyulmasının ardından dilimlenmesi biçiminde olabilir.

Avokado meyvesi tek başına yenebileceği gibi farklı yemeklere lezzet kazandırmak amacıyla da kullanılabilir. Özellikle avokado salatası, bu meyve için tercih edilen tariflerden bir tanesidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.