Hava Durumu

Zor günde liseler fabrika gibi çalışıyor!

Tekirdağ’da meslek ve teknik lisesi öğrencileri, depremzedeler için battaniye ve kışlık kıyafet ile ekmek üretirken, okullar adeta birer fabrikaya dönüştü.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2023 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2023 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Zor günde liseler fabrika gibi çalışıyor!

  Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkımları meydana getiren deprem sonrasında tüm yurtta bölgeye yardımlar gönderilmeye devam ediyor.

Tekirdağ’dan gönderilen yardımların yanı sıra bazı liselilerde depremzedeler için kışlık kıyafet, battaniye dikilirken bazı liselerde ise depremzedeler için ekmek üretiliyor. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde battaniye ve kışlık kıyafet üretilerek afet bölgesine gönderiliyor. Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde de ekmek fırını kurulurken, üretim faaliyetine başlayan ekmek fırınında üretilen ilk 5 bin ekmek deprem bölgesine gönderildi. 



  Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, deprem bölgesinde kullanılmak üzere battaniye, kışlık kıyafet üretilen Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve ekmek üretip deprem bölgesine gönderen Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. 
  Ziyaretleri sırasında Moda Tasarım Alanı Bölümünü gezen Vali Yıldırım, kıyafetlerin üretim süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.