Hava Durumu

Yurt dışı eğitim fuarları başlıyor

İEFT Yurt dışı Eğitim Fuarları 17 Mart'ta Ankara'da başlıyor. Fuarlar kapsamında 30 ülkeden 150'den fazla eğitim kurumu ile bir araya gelecek olan Türk öğrenciler, hayallerindeki eğitime dair bilgi alabilecekler.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Yurt dışı eğitim fuarları başlıyor

Dünyanın en iyi 500 üniversitesinden 302unun da katılacağı fuarlarda, İngiltere, AmerikaİtalyaAlmanyaKanadaHollandaAvustralya gibi birçok ülkeden eğitim kurumları yer alacak.

BURS İMKANLARI VE İNDİRİMLER

Fuarlara katılan öğrenciler, özel burs imkanları ve çeşitli indirimlerden de yararlanabilecek. Başarılı öğrencilere sunulan burslar kimi zaman yüzde 50'nin üzerine çıkıyor hatta eğitimin tamamını kapsayan burslar da mevcut.

"Türk gençlerin ilk ikisi her zaman bellidir; İngiltere ve Amerika" diyen IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, "Bunu köklü bağlara sahip olduğumuz ve çok kaliteli bir eğitim sistemine sahip olan Almanya izler. Kanada; Amerika ve İngiltere'ye göre daha cazip fiyatları ve sunduğu çalışma izinleriyle tercih edilir. Bunlar değişmez kurallardır. Fakat son bir iki senedir Türk öğrencilerin Avrupa'ya daha çok ilgi gösterdiğine şahit oluyoruz. Özellikle Almanya, İtalya, Hollanda ön plana çıkan ülkeler. Bu ülkeleri İskandinav ülkeleri ve ardından Doğu Avrupa ülkeleri izliyor" dedi.

Akar "Yurt dışındaki eğitim kurumlarının en çok öğrenci kazanmak istedikleri ülkeler arasında Türkiye yer alıyor. Bunun altında yatan sebeplerden en önemlisi Türk öğrencilerin çalışkanlığı ve azmi." değerlendirmesinde de bulundu.

Fuar takvimi şöyle:

17 Mart Pazar: Ankara

19 Mart Salı: İzmir

21 Mart Perşembe: İstanbul Asya Yakası

23-24 Mart Cumartesi-Pazar: İstanbul Avrupa Yakası

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.