Hava Durumu

Hakkari'de 'köy yaşam merkezleri' kadınlara umut oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kullanılmayan eski okullarında kilim dokuma, okuma yazma ve geleneksel el sanatları gibi kurslar açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Hakkari'de 'köy yaşam merkezleri' kadınlara umut oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kullanılmayan eski okulların köy yaşam merkezlerine dönüştürülmesiyle, kilim dokuma, okuma yazma, Kuran kursu ve geleneksel el sanatları gibi kurslar açılarak kadınlara umut oldu. 





  Yüksekova’nın Karlı köyünde eski ve kullanılmayan okul, Milli Eğitim ve Tarım ve Orman bakanlıklarının işbirliğiyle yürütülen proje çerçevesinde, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yüksekova Halk Eğitim Merkezi tarafından yenilenmesiyle köy yaşam merkezine dönüştürüldü. Güzel bir alana dönüştürülen eski okulda, kilim dokuma, okuma yazma, kuran kursu ve geleneksel el sanatları gibi kurslar açıldı. 





Her gün karlı yolları aşarak köy yaşam merkezlerine gelen kadınlar en çok ilgi duydukları kurslarda eğitim alırken, çocuklar içinde hemen yan tarafında oyunlar oynayabilecekleri alanlar yapıldı. Yenilenen okul eğitim ve etkinliklerde ihtiyaç duyulabilecek malzemelerle donatılan merkezler, köy sakinlerinin merkezi oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.