Hava Durumu

Bu lisenin mezunları 2 bin dolarla iş buluyor!

Türkiye’nin en büyük denizcilik liselerinden Samsun Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi'nden mezun olan öğrencileri gemi sektörü havada kapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bu lisenin mezunları 2 bin dolarla iş buluyor!

Türkiye’nin en büyük denizcilik liselerinden biri olan “Samsun Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi”nden mezun olan öğrencileri gemi sektörü havada kapıyor. Mezun öğrenciler 2 bin dolar maaşla mesleğe adım atıyor. 325 mevcutlu okulda tek kız öğrenci eğitim görüyor. 


  Bünyesinde bulundurduğu 325 öğrenci ile Türkiye’nin en büyük denizcilik liselerinden biri olan Samsun Tekkeköy Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi öğrencilerine ücretsiz barınma, yemek hizmeti ve denizcilik eğitimi sunuyor. Mezunların işsiz kalma oranının çok düşük olduğu okulda öğrenciler gemi motorları, teknolojik simülatörler, uzman öğretmen kadrosu ile eğitim görüyor. Gemi makine ve vardiya zabitliği dalında okuyan öğrenciler küçük motorlardan devasa gemi motorlarına kadar bütün gemi aksamının üzerinde birebir çalışarak deneyim kazanıyor. Lise gemi makineleri, gemi kaptanlığı, gemi inşası alanlarında eğitim vererek denizcilik mesleğine gençleri kazandırıyor. 



 
 
2 bin dolardan başlayan ücretlerle


  Lise hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ali Kazak, "Okulumuza, Türkiye’nin birçok ilinden geleceğin denizcileri olmak için öğrenciler geliyor. 325 öğrenci ile Türkiye’nin en büyük denizcilik liselerinden biriyiz. Uzak illerden gelen gençlerimize okulda ücretsiz barınma ve yemek hizmeti de sunuyoruz. Mezun olan öğrencilerimizin istihdamları, yükseköğretimleri tercih etmeseler dahi çok iyi durumdadır. Uzun yol yük ve yolcu taşımacılığı yapan gemilerde çok rahat iş imkanları bulunmaktalar. Mezuniyet sonrasında 6 ay kadar uzun yol stajları vardır. Gençlerimiz bu stajda 500 ile 1000 dolar arasında ücret alıyorlar. Staj sonrasında da 2 bin dolardan başlayan ücretlerle çok rahat iş imkanı bulabiliyorlar. Mezuniyet sonrasındaki bu süreçlerde de okul olarak gençlerimizin her zaman yanındayız" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.