Hava Durumu

58 yaşında üniversite sınavına hazırlanıyor!

Yozgat’ta 58 yaşındaki Ayşe Kayhan, üniversite hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Kayhan, gençlere azmi ile örnek oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2023 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2023 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
58 yaşında üniversite sınavına hazırlanıyor!

Yozgat’ta yaşayan 58 yaşındaki Ayşe Kayhan, içinde ukde kalan üniversite hayalini gerçekleştirmek için çocuklarının yaşıtı öğrencilerle aynı sırayı paylaşıyor ve onlara azmi ile örnek oluyor.   


  Yozgat’ta 3 çocuk annesi, 4 torun sahibi Ayşe Kayhan, ilerleyen yaşına rağmen içinde ukde kalan üniversite hayalini gerçekleştirmek için Yozgat Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kursta eğitim görüyor. İlkokulu tamamladıktan sonra eğitimine devam edemeyen Kayhan, halk eğitim bünyesinde açılan birçok kursa katılarak çeşitli branşlarda sertifika aldı. Çocukları belli bir yaşa ulaşınca eğitimine devam etme kararı alan Kayhan, kurstaki usta öğreticilerin vasıtasıyla açık öğretime yazıldı. Okuma azmini hiçbir zaman yitirmeyen Kayhan, ortaokul ve lise eğitimini tamamlama imkanı buldu. 

 



Ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite okuma hayalini gerçekleştirmek için yola koyulan Kayhan, Yozgat Halk Eğitim Merkezi’nde açılan üniversiteye hazırlık kursuna katılma kararı aldı. Çocuğu yaştaki öğrencilerle aynı sırayı paylaşan ve üniversite okuma hayalini gerçekleştirmek isteyen Kayhan, sınava hazırlanan diğer gençlere de örnek oluyor. Kayhan, üniversite sınavına girip tarih bölümünü kazanmak istiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.