Hava Durumu

Yunanistan'da seçim günü! İlk sonuçlar açıklandı

Yunanistan'da sandıkların yüzde 80'i açılırken, resmi olmayan ilk sonuçlara göre Kiryakos Mitsotakis liderliğindeki muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi yüzde 40.8 oyla galip geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Yunanistan'da seçim günü! İlk sonuçlar açıklandı

Yunanistan 'da yerel saatle 07.00'de başlayan oy verme işlemi yerel saatle 19.00'da sona erdi.  Düzenlenen genel seçimlerin galibi Kiryakos Mitsotakis liderliğindeki muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi (ND) oldu. Radikal sol SYRIZA ise ND'nin oldukça gerisinde kaldı.

Sandıkların yüzde 80'i açılırken Başbakan Kiryakos Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi (ND) yüzde 40.8 oy alarak resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde bitirdi.

Aleksis Çipras liderliğindeki SYRİZA ise yüzde 20.1 oranında oy aldı. Sosyalist PASOK yüzde 11.6 iken komünist Parti KKE yüzde 7.1 oy aldı. Milliyetçi LISY partisi 4.4 Iie beşinci parti olarak parlamentoya girme hakkı kazandı.

Açılan sandıklar Mitsotakis'in önde bulunduğunu göstermesine rağmen bu seçimler nisbi seçim sistemi ile yapıldığı için ND tek başına hükümet kurabilmesi için gerekli olan yüzde 46 oranını tutturamadı.

Bu durumda seçimlerin haziran sonu ya da temmuz başına yeniden yapılması söz konusu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.