Hava Durumu

Kıyamet Günü Saati, 75. kez ayarlanacak: Gece yarısına kaç saniye kaldı?

Sembolik saat, "medeniyetin çöküşüne ne kadar yakın olduğumuzu hesaplıyor"

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2022 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2022 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kıyamet Günü Saati, 75. kez ayarlanacak: Gece yarısına kaç saniye kaldı?

ABD'nin Japonya'ya ilk atom bombasını atmasından iki yıl sonra, 1947'de Albert Einstein ve Chicago Üniversitesi'nden atom bilimcileri tarafından hazırlanan sembolik 'Kıyamet Günü Saati', 75. kez ayarlanacak. 

Sembolik saat, geçen sene meydana gelen olaylara göre, "medeniyetin çöküşüne" ne kadar yakın olunduğunu sembolik olarak gösteriyor. Gece yarısı, "insanlığın çöküşünü" temsil ediyor. 

Perşembe günü saat, Atom Bilimcileri Bülteni'nin bilim insanları ve güvenlik uzmanlarından oluşan paneli, saati elleriyle ayarlayacak.

Saat son iki senedir gece yarısına 100 saniye kala olarak sabit duruyordu; 2021 yılında ilerletilmemişti. Gündemde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceği endişeleri varken yelkovanın daha geriye çekilmesi beklenmiyor.

Saat, Soğuk Savaş boyunca gece yarısına iki dakikadan fazla yaklaşmamıştı. Bu, panelin dünyanın son iki sende medeniyetin çöküşüne Soğuk Savaş döneminden daha fazla yaklaştığımıza inandığı anlamına geliyor. 

Saatin gece yarısına en uzak olduğu yıl ise Soğuk Savaş'ın sona erdiği yıl olan 1991'di. Saat, gece yarısının 17 dakika gerisine çekilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.