Hava Durumu

 ABD’de iç hat uçuşları yeniden başladı: Kaosun nedeni...

ABD Federal Havacılık İdaresi, hava kontrol sistemi NOTAM’da yaşanan sorunun ardından tüm iç hat uçuşlarının aşamalı olarak yeniden başladığını açıkladı.  

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
 ABD’de iç hat uçuşları yeniden başladı: Kaosun nedeni...

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), uçuş personeline ve havaalanlarına uyarı sağlayan hava kontrol sistemi NOTAM’da meydana gelen sorunun ardından ülke içindeki tüm uçuşların kademeli olarak yeniden başladığını duyurdu.  
  
  ABD’de iç hat uçuşlarının kademeli olarak yeniden başladığı duyuruldu. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan açıklamada, uçuş personeline ve havaalanlarına uyarı sağlayan hava kontrol sistemi NOTAM’da meydana gelen sorunun ardından askıya alınan iç hat uçuşlarının ABD genelinde kademeli olarak yeniden başladığı aktarıldı. FAA, “NOTAM sisteminde bir gecede meydana gelen kesintinin ardından ABD genelinde normal hava trafiği operasyonları kademeli olarak yeniden başlıyor. Kalkış yasağı kaldırıldı. İlk sorunun nedenini araştırmaya devam ediyoruz” denildi. 



 

  Kesintinin nedeni henüz bilinmiyor 


  NOTAM sistemindeki kesintinin nedeni henüz bilinmezken, ABD Başkanı Joe Biden, Ulaştırma Bakanlığına kesintinin araştırması talimatını verdi. Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan Biden, kesintinin arkasında bir siber saldırı olup olmadığı sorusuna ise "Bilmiyoruz" yanıtını verdi. 


  Uçuş takip sitesi FlightAware göre, TSİ 16.39 itibariyle toplam 3 bin 704 uçuşunun ertelendiği bildirildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.