Hava Durumu

ABD Başkanı Biden'ın ikinci ofisinden yeni gizli belgeler!..

ABD Başkanı Joe Biden'a ait ikinci bir ofiste, Biden'ın başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma başka gizli belgelerin bulunduğu duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
ABD Başkanı Biden'ın ikinci ofisinden yeni gizli belgeler!..

  

ABD Başkanı Joe Biden'a ait ikinci bir ofiste, Biden'ın başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma başka gizli belgelerin daha bulunduğu açıklandı.   


  ABD Başkanı Joe Biden'a ait Washington'daki düşünce kuruluşu Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezindeki ofisinden devlete ait 10 gizli belge bulunmuştu. ABD basını, Biden'ın 2009-2017 yılları arasında başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma yeni gizli belgelerin bulunduğunu duyurdu. Haberde, yeni belgelerin bu kez farklı bir ofiste bulunduğu belirtilirken, Beyaz Saray'ın konuya ilişkin yanıt vermediği kaydedildi. 


  Biden, dün söz konusu belgelerin avukatları tarafından kilitli bir dolapta bulunduğunu ve Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi'ne (NARA) haber verildiğini söyleyerek, "Ofise götürülen belgeler arasında devlet kayıtlarının olduğunu öğrendiğimde şaşırdım ama belgelerin içeriğini bilmiyorum" demişti. 

UKRAYNA, İRAN, İNGİLTERE...


  ABD basını, Biden'ın Washington'daki düşünce kuruluşu Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezindeki ofisinden çıkan 10 gizli belge arasında, Ukrayna, İran ve İngiltere gibi konuların da yer aldığı istihbarat ve brifing notlarının bulunduğu bilgisini paylaşmıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.