Hava Durumu

34 yıl sonra masum olduğu ortaya çıktı!

ABD'nin Florida Eyaleti'nde silahlı soygun suçundan 400 yıl hapse mahkum edilen bir kişi, hapiste geçen 34 yılın ardından aklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
34 yıl sonra masum olduğu ortaya çıktı!

ABD’de 34 yıl önce silahlı soygundan suçlu bulunan ve 400 yıl hapis cezası verilen 57 yaşındaki Sidney Holmes’un masum olduğu anlaşıldı.

Sidney Holmes, "silahlı soyguna karıştığı suçlamasıyla" 1988 yılında gözaltına alınmıştı. "Otomobilinin soyguncuların aracına benzerliği sebebiyle" gözaltına alınan Holmes, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda tutuklanarak 400 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sidney Holmes, cezaevine girdiğinde  23 yaşındaydı.

Yıllarca masum olduğunu söylemesine rağmen kimseyi inandıramayan Holmes’un çabaları onlarca yılın ardından sonuç verdi.

Kanıtları yeniden inceleyen mahkeme heyeti Holmes'ün "suçsuz" olduğuna hükmetti. Holmes 23 yaşında girdiği hapishaneden 57 yaşında çıktı. Kararı gözyaşlarıyla dinleyen Holmes, salıverildikten sonra ailesi ile kucaklaştı. ABD'li adamın eyalet yönetimine tazminat davası açacağı ifade ediliyor.

"UMUDUMU ASLA KAYBETMEDİM"

Özgürlüğüne kavuştuktan sonra yakınlarıyla hasret gideren ve medyaya konuşan Holmes, “Umudumu asla kaybetmedim ve özgürce dolaşabileceğim günün geleceğini biliyordum” dedi.

Holmes, özgür bir birey olarak annesine en son 34 yıl önce sarıldığını söyledi.

1988 yılında bir mağazaya yapılan soygunda yer alan çetede olduğu iddia edilen Holmes, hakkındaki iddiaları yalanlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.