Hava Durumu

Almanya'da gündem Bursaspor!

Süper Lig’de şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan Bursaspor’un 3. lige düşmesi İngiltere’nin ardından Almanya'da da gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Almanya'da gündem Bursaspor!

Alman Sport1 Bursaspor'un Süper Lig şampiyonluğundan 4'üncü kademeye (3'üncü Lig) kadar düşmesini "Geleneksel bir kulübün çöküşü" başlığı ile okularına duyurdu.

Maximilian Lotz imzalı haberde; "2010 yılında Bursaspor sansasyonel bir şekilde Türkiye şampiyonu oldu. Artık dördüncü lige düşmesi kesin. Benzeri görülmemiş bir facia" ifadeleri dikkat çekti.

İşte haberde yer alan ifadeler:

Bursaspor, 2010 yılında tarihindeki ilk şampiyonlukla Türkiye Süper Lig'inde İstanbul kulüplerinin hakimiyetini kırdı. Dönemin teknik direktörü Ertuğrul Sağlam gururla şunları söyledi: Bütün Bursa tarih yazdı.

14 yıl sonra Türkiye'nin dördüncü büyük şehrinin kulübü yine tarihi bir başarıya imza attı. Ancak Bursaspor, tarih kitaplarına bunu yapmaktan mutluluk duymayacak şekilde girdi.

GENEL KURULDA DURUMU BELİRLENECEK

Bu sezonun son maç gününden bu yana 3. lige düşme kesinleşti. Süper Lig'den düştükten 5 yıl sonra tarihi çöküş açıkça görüldü. İlk kez bir Türk şampiyonu amatör futbola bu kadar derinden yakalandı.

1963 yılında kurulan kulübün bundan sonra ne yapacağı 19-26 Mayıs tarihleri ??arasında yapılacak genel kurul toplantısında belirlenecek.

Kulüp milyonları bulan borçlarla boğuşuyor. Birinci ligdeki en başarılı dönemlerde bile Bursaspor'a Finansal Fair Play ihlali nedeniyle yaptırım uygulandı.

Bursaspor'un yetenek fabrikası iyi bir üne sahip, ancak kulüp son zamanlarda gelecek vaat eden gençleri daha erken bırakmak zorunda kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.